Dewey: Het verhaal van een kat die meer dan boeken bewaakte.

In het koude ochtendgloren van een winterdag in 1988, hoorde Vicki Myron, een bibliothecaris uit Spencer, Iowa, een zacht gemiauw dat uit de inleverbox van de bibliotheek kwam. Binnenin vond ze een verstijfde, onderkoelde kitten. Na een warm bad en veel liefde herstelde de kleine overlever, en kreeg de naam Dewey (naar het Dewey decimale classificatiesysteem).

Dewey werd snel een vaste waarde in de bibliotheek. Hij bracht vreugde en comfort aan bezoekers en medewerkers, en werd een lokale beroemdheid. Zijn charmante capriolen en liefdevolle persoonlijkheid maakten hem geliefd bij jong en oud.

Zijn verhaal gaat niet alleen over een kat in een bibliotheek, maar ook over hoe een gemeenschap samenkwam en vreugde vond tijdens moeilijke economische tijden. Dewey’s leven werd gevierd in het boek “Dewey: The Small-Town Library Cat Who Touched the World”, dat een internationale bestseller werd. Het herinnert ons eraan hoe dieren, groot of klein, ons leven kunnen raken en gemeenschappen samen kunnen brengen.

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven