Nieuwe vragen over penalty: Hoe kon dit gebeuren?

ssjpg

“Oranje werd gisteren op controversiële wijze uitgeschakeld op het EK voetbal. Het duel leek lange tijd op een 1-1 gelijkspel en een verlenging af te stevenen, totdat Ollie Watkins de Nederlandse droom aan diggelen schoot.”

“Maar na afloop gaat het vooral over ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al onder vuur lag vanwege een verleden met een omkoopschandaal, gaf een discutabele penalty aan de Engelsen die uiteindelijk cruciaal bleek.”

“Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Bukayo Saka voorafgaand aan het contact tussen Denzel Dumfries en Harry Kane hands maakte.”

“De VAR negeerde dit moment echter volledig en besloot het niet te beoordelen. Bovendien schoot Kane de bal eerst het stadion uit voordat hij door Dumfries werd geraakt, wat de beslissing nog vreemder maakt.”

“De hele voetbalwereld reageert geschokt. Oud-scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt op X van ‘een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit’, en beschuldigt Zwayer indirect van partijdigheid.”


Ophef in Engeland door een omstreden beslissing tijdens het voetbal. Voormalig topvoetballer Gary Neville noemt het een ‘disgrace’, en zelfs de Engelse fans begrijpen niet waarom er een penalty werd toegekend.

Coach Ronald Koeman uitte zijn frustratie tijdens een persconferentie en zei dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.


Virgil van Dijk was ook boos, maar besloot zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.


Naast de omstreden strafschop waren er nog twee andere discutabele beslissingen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.

Niet veel later gebeurde er iets onverwachts tijdens het spel van Cody Gakpo wat niet klopte, met als resultaat een doelpunt voor de tegenstander.

In het kort: verkeerde beslissingen, een gemiste handsbal en een onterechte strafschop hebben ervoor gezorgd dat het Nederlands elftal verloor. De vraag blijft: hoe kon dit gebeuren?

1. De voetbalwereld spreekt zich steeds duidelijker uit. 2. Zelfs in Engeland heerst nu verwarring en begrip ontbreekt… 3. Veel onbeantwoorde vragen over deze zaak! 4. Dit maakt de beslissing alleen maar mysterieuzer… 5. Dit is allemaal te merkwaardig voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven