De meeste mensen doen het verkeerd: Zo vries je brood het beste in!

brojpg

“Het is belangrijk om versgebakken brood vers en knapperig te houden. Maar hoe behoud je die versheid en knapperigheid?”

“Als je te veel brood hebt gekocht, hoef je het niet weg te gooien – invriezen is een slimme optie.”

“Je kunt ervoor kiezen om het hele brood in te vriezen of plakjes, afhankelijk van je behoeften. Plakjes zijn handig voor individuele porties, terwijl een heel brood zijn vocht beter behoudt. Het principe is simpel: hoe verser het brood bij invriezen, hoe beter de smaak na het ontdooien.”

“Om je brood lang vers te houden in de vriezer, is luchtdichte verpakking essentieel om vriesbrand en uitdroging te voorkomen.”

“Diepvrieszakjes of plastic zakken zijn ideaal; druk de lucht eruit voordat je ze sluit. Glazen of roestvrijstalen containers kunnen ook worden gebruikt.”

“Voor de milieubewuste mensen zijn bijenwasdoeken of stoffen zakken een goede optie.”

“Het is een verstandige keuze. Papieren zakken zijn minder geschikt, omdat ze het brood slechts kort goed houden. Het bewaren van brood in de vriezer kan als volgt worden gedaan:”

  • Geheel brood: 4-6 maanden
  • Brood in plakjes: 1-3 maanden
  • Kleine broodjes: 2-4 maanden

Zorg ervoor dat je de invriesdatum op het brood noteert, zodat je weet tot wanneer het goed blijft en op tijd opgegeten kan worden.

Bij het ontdooien van brood is geduld van groot belang. Laat het brood geleidelijk ontdooien op een rooster bij kamertemperatuur, bij voorkeur gedurende een nacht.

Een katoenen zak of theedoek kan overtollig vocht absorberen, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Het is raadzaam het gebruik van papieren zakken te vermijden, omdat deze aan het brood kunnen kleven.

Een handig advies: plakjes brood kunnen direct in de broodrooster worden geplaatst voor een snel ontdooiproces. Een andere optie is ontdooien in de magnetron.

Na het ontdooien kun je het brood kort opwarmen in de oven om het weer knapperig te maken. Zo geniet je opnieuw van de verse bakkerssmaak.

1. De kans is heel groot dat jij het ook fout doet!
2. We doen het dus allemaal verkeerd!
3. Grote kans dat jij het ook al je hele leven fout doet
4. Klinkt heel logisch maar nooit aan gedacht!
5. Op deze manier blijft de kwaliteit van het brood perfect!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven