Bizar: Deze bijzondere dieren mag je officieel als huisdier houden. 

Het is super gezellig om een huisdier te hebben, echter zijn niet alle diersoorten toegestaan om als huisdier te houden. Dit daar sommige dieren gewoonweg gevaarlijk zijn of vaak ziektes bij zich dragen maar ook omdat er vele diersoorten een ingewikkelde verzorging nodig hebben. Ons land heeft een huis-en hobbydierenlijst, op deze lijst staan de dieren die we officieel als huisdier mogen houden. Op deze lijst staan ook een aantal bijzondere dieren zoals een przewalskipaard, maar of je dit dier nou als huisdier wil hebben….

Equus Kiang

Het gaat hier om de allergrootste ezel te wereld. Deze ezel is het gelukkigst als hij met zijn soortgenoten in een woestijn mag rondwandelen, toch mogen wij hem als huisdier houden.

Macropus rufus

Normaliter leeft deze gigantische kangoeroe in groepen van maar liefst 1.500 soortgenoten. Deze kangoeroe is dol op de warme Australische zon. Dit dier zal vast niet gelukkig worden van het Nederlandse klimaat, echter is het niet verboden om deze als huisdier te houden.

De Steppe-zebra – Equus burchellii

De meest algemene zebrasoort is de steppezebra. Wij bezoeken de zebra’s in de dierentuin maar mogen ze dus ook gewoon houden als huisdier. Maar er zijn meerdere soorten zebra’s die toegestaan zijn om als huisdier te houden, namelijk de grévyzebra en de bergzebra.

Tibetaanse antilope – Pantholops hodgsonii

De Tibetaanse antilope behoort tot de familie der holhoornigen. Deze antilope is middelgroot en woont op het Tibetaans Hoogland. Dit diersoort is makkelijk te herkennen aan zijn enorme hoorns die wel 72 centimeter lang kunnen worden. Deze Chiroes leven met ongeveer 1000 soortgenoten samen en zijn dus echte kuddedieren.

De poolvos – Vulpes lagopus

De poolvos behoort tot de familie van de hondachtigen. De witte vos hoort thuis op de Noordpool en deze vossen kunnen met gemak temperaturen tot wel -50 graden Celsius verdragen. Daar wij deze temperaturen gelukkig niet in Nederland hebben, zou het wel heel sneu zijn als iemand er voor kiest om dit prachtige dier als huisdier te nemen.

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven