Veel filmpjes op TikTok van mensen die niet blij zijn in de Keukenhof.

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Diverse bezoekers van Keukenhof in Lisse hebben recent filmpjes gedeeld op sociale media waarin zij hun teleurstelling uitten over hun bezoek.

Met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”, deelden zij beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten.

Velen van hen uitten hun frustratie over wat eigenlijk een vrolijk en kleurrijk dagje uit had moeten zijn.

Op kanalen als TikTok delen mensen hun ervaringen met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen als “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”

De reacties variëren van spijt over de uitgaven tot humoristische opmerkingen over de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

In weerwil van de kritiek wordt er door sommige bezoekers gewezen op de weersomstandigheden of wordt voorgesteld om in april te gaan om de bloemen in volle bloei te zien.

Keukenhof heeft gereageerd op de situatie. Volgens een woordvoerder, in gesprek met Omroep West, is de bloei sterk afhankelijk van het weer.

Dit wordt ook aan bezoekers gecommuniceerd via hun website, waar een ‘bloeibericht’ updates geeft over de bloemenstatus.

Onlangs is aangekondigd dat door het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen weken minder bloemen tot bloei zijn gekomen.


In de laatste fase van hun groei, zijn sommige bloemen in het park nog steeds te bewonderen, terwijl andere al zijn verdwenen. De woordvoerder benadrukt dit.


De hoveniers zijn druk bezig met het onderhoud en het vervangen van bloemen waar nodig, vooral bij het bloemenmozaïek bij het Oranje Nassau paviljoen.


De laatste dagen van het seizoen, dat eindigt op Moederdag, vormen nog steeds een mooie gelegenheid om de pracht van de bloemen te aanschouwen.


Het park reageert op opmerkingen over de bloei van de bloemen en benadrukt dat vooraf informatie wordt verstrekt over wat bezoekers kunnen verwachten.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven