Hoe vaak moet je je beha wassen? Je zult verrast zijn!

bhjpg

Heb je er ooit over nagedacht hoe vaak je je beha’s wast? Draag je dagelijks een andere beha of draag je dezelfde beha wekenlang achter elkaar?

Op sociale media is er momenteel een discussie gaande over dit onderwerp. Dit werd gestart door een video van een Britse vrouw die verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Deze gesprekken kunnen ons inzicht geven in onze wasgewoonten. Hoewel velen ondergoed dagelijks wassen, varieert de frequentie waarop beha’s worden gewassen enorm.

Sommige vrouwen wassen hun beha na elk gebruik, terwijl anderen ervoor kiezen om ze slechts eenmaal per maand te wassen.

Deze discussie werd verder aangewakkerd op TikTok nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha slechts één keer per jaar wast. Dit leidde tot duizenden weergaven en reacties. Desyr is benieuwd naar de standpunten van andere vrouwen.

Terwijl sommige mensen ervoor kiezen om hun beha’s wekelijks te wassen, wachten anderen een maand of langer voordat ze ze in de was doen.

Dames kiezen er soms voor om hun beha vaker te wassen in warme periodes of na het sporten. Maar wat is de beste aanpak?

Experts raden aan om beha’s minstens eens per week te wassen om allergenen te verminderen, maar hoe zit het met beha’s die gemiddeld twaalf uur per dag gedragen worden?

Volgens Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, is het algemene advies om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Het is niet hygiënisch om te lang te wachten, aangezien beha’s zweet onder de oksels direct absorberen,” legt ze uit. De frequentie van wassen hangt ook af van de snelheid waarmee iemand zweet, vooral in de zomer.

Vanessa merkt op dat velen geloven dat beha’s sneller verslijten als ze vaak worden gewassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat je hebt en hoe ze worden gewassen.

In het verlengen van de levensduur van beha’s speelt een degelijke voorraad en het juiste wasprogramma, zoals fijnwas op 30 graden, een belangrijke rol.

Een tip is om beha’s na het wassen open en plat op te bergen om zo de levensduur te verlengen.

Dus, de frequentie van het wassen van beha’s is afhankelijk van persoonlijke gewoonten en activiteitenniveau.

Het regelmatig wassen van beha’s draagt bij aan zowel hygiëne als duurzaamheid, en het helpt ook bij het verminderen van allergenen.

Wanneer je twijfelt over het wassen van je beha’s, denk dan aan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven