Pas op voor vals geld op je auto.

rw 1jpg

Oplichters worden steeds inventiever in hun methoden en moeten nu andere tactieken bedenken vanwege de opkomst van Whatsapp-oplichting.

De politie waarschuwt nu voor een nieuwe methode van oplichting waarbij een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser van een auto wordt geplaatst.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn, volgens de politie.

Uitstappen om het geldbriefje te pakken is zeer gevaarlijk, waarschuwt de politie.

Oplichters plaatsen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser met als doel om de bestuurder uit de auto te lokken.

Terwijl de bestuurder het briefje pakt, kunnen de oplichters toeslaan en de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze manier van oplichting begon in verschillende delen van Frankrijk maar verspreidt zich nu naar andere gebieden en landen.

Vooral jongere en oudere bestuurders vallen ten prooi aan deze methode die wordt uitgevoerd door professionele criminele organisaties.

Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren gestegen, met 70.000 gestolen auto’s in 2023 vergeleken met 60.000 in 2012.

Bestuurders die regelmatig de weg op gaan, moeten extra alert zijn en zich niet laten verleiden door 50 euro onder hun ruitenwisser.

Als je dit jaar naar Frankrijk reist, wees dan extra voorzichtig om niet slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingspraktijk.

Want als je auto plotseling verdwenen is, lijkt het briefje van 50 euro ineens heel weinig waard te zijn.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven