Was dit nooit fout in de wasmachine: deze twee fouten maken we allemaal!

wasm 1jpg

Er bestaat veel verdeeldheid onder mensen als het gaat om badmatten en badtapijten, aangezien sommigen ze als onmisbaar beschouwen terwijl anderen ze liever vermijden.

Hoe kun je deze items echter regelmatig wassen zonder je wasmachine schade toe te brengen?

De badmatten en badtapijten kunnen snel vuil worden door stof, dode huidcellen en haren, zeker gezien de vochtige badkameromgeving die schimmelgroei kan bevorderen.

Door ze regelmatig te wassen blijven ze niet alleen hygiënisch, maar voorkom je ook problemen zoals voetschimmel.

De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we dat bespreken, laten we eerst het verschil tussen deze twee bekijken.

Badtapijten zijn over het algemeen groter en zwaarder, vervaardigd van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.

Verschillende regio’s en individuen gebruiken variërende termen om deze badkameraccessoires te beschrijven.

Bij het reinigen van badmatten en -tapijten is het belangrijk om twee cruciale fouten te vermijden. Let in de eerste plaats op het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en -tapijten absorberen veel water en worden zwaar, wat problemen kan veroorzaken bij het centrifugeren als de wasmachine te vol zit.

Als tweede punt, was matten met rubberen onderkanten altijd op maximaal 40°C om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen op 60°C worden gewassen.

Daarom is het van essentieel belang om altijd de instructies van de fabrikant te raadplegen voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine plaatst.

Als je dit advies opvolgt, voorkom je potentiële problemen met je wasmachine en bespaar je uiteindelijk op eventuele reparatiekosten.

1. Velen zijn niet op de hoogte van deze informatie.
2. Het is goed mogelijk dat dit niet eerder bij je is opgekomen!
3. Zelfs als je denkt dat je dit correct doet, is de kans groot dat je het verkeerd wast.
4. Handige informatie als je zuinig wilt zijn op je apparaat!
5. Het zijn deze twee misstappen die ervoor zorgen dat je wasmachine kapot gaat!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven