Vrouw heeft het zwaar met fulltime baan: ‘Ik heb geen tijd voor iets anders en ben heel gestrest’

luijpg

Een grote verandering voor velen die hun studentenleven achter zich laten en de echte wereld ingaan.

Opdagen op kantoor met een kater is geen geldig excuus en evenmin kan je zomaar een vergadering missen om het later bij te praten, ook al had het via e-mail gekund.

Bovendien zijn al je vrienden ook aan het werk en is het lastig om zomaar een middag vrij te maken om een biertje te gaan drinken.

Brielle sprak op TikTok over de moeilijkheden die ze ondervindt bij het betreden van de werkwereld, met de tekst overlay: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

Terwijl ze naar de camera kijkt, huilt Brielle en zegt: “Ik weet dat ik waarschijnlijk zo dramatisch en vervelend doe, maar dit is mijn eerste baan, net als mijn eerste baan van negen tot vijf na de universiteit”.


“Ik reis door de stad en het duurt best lang om daar te komen. Op dit moment kan ik me niet veroorloven in de stad te wonen, dus dat is geen optie.”


Om op tijd op haar werk te zijn, moet ze de trein van 7.30 uur halen en pas om 18.15 uur thuis zijn.


Ze gaf aan dat ze op dat moment ‘geen tijd meer over heeft om iets anders te doen’. Het is moeilijk om zo van het leven te genieten.


“Ik wil douchen, eten en naar bed gaan,” zei Brielle. “Ik heb zelfs geen tijd of energie om te koken. Als ik moet sporten, heb ik er geen energie voor.”


Deze TikToker verduidelijkte dat het niet de baan zelf was waarmee ze worstelde, maar het feit dat ze op kantoor moest werken en het lange woon-werkverkeer waardoor ze pas meer dan een uur na haar werkdag thuis kwam.


“In geval van afgelegenheid, stapt ze om vijf uur uit en keert ze thuis terug,” merkt ze op. “Ik ben me bewust dat de situatie nog erger kan zijn.”


”Ik weet dat ik meer uren zou kunnen werken, maar ik kom letterlijk uit [en] het is pikdonker. Hoe ontmoet je vrienden? Hoe maak je tijd vrij om iemand te ontmoeten?


“Hoe vind je tijd om te daten? Ik heb geen tijd voor iets en ik voel me erg gestrest,” merkt ze op. Een aantal andere TikTokers hebben de opmerkingen op de video gebruikt om Brielle steun te bieden.


1. Deze jonge dame beweert geen vrije tijd meer te hebben…
2. Nu ze werkt, beweert ze niet meer te kunnen genieten
3. Ze heeft geen ruimte meer voor plezierige activiteiten in het leven.
4. Deze jonge vrouw kan simpelweg niet omgaan met een baan…
5. Haar leven valt uit elkaar nu ze moet werken en geen vrije tijd heeft.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven