Andre Rieu stopt plotseling concert: ‘Is er een dokter in de zaal?’

WhatsApp Image 2024 07 07 at 075457 1jpg

Een vrouw in het publiek werd tijdens het eerste Vrijthofconcert van André Rieu in Maastricht gisterenavond onwel, waardoor het concert direct werd onderbroken door de beroemde violist.

Om ervoor te zorgen dat het slachtoffer snel hulp kon krijgen, nam Rieu deze beslissing, waarbij de vrouw gelukkig vrij snel herstelde.

Na het concert sprak Shownieuws direct met de wereldberoemde André Rieu, die diep onder de indruk was van het incident.

Bart Ettekoven had een gesprek met de violist, waarbij Rieu zijn reactie op het voorval deelde. De impact ervan was duidelijk voelbaar voor hem.

Met zijn 19e concertreeks van de Vrijthofconcerten is André Rieu inmiddels begonnen. Vorig jaar juli gaf hij maar liefst twaalf optredens waarbij 150.000 bezoekers uit honderd landen aanwezig waren.


Een langgekoesterde wens van Rieu is om samen met Bruce Springsteen op te treden, wat hij onlangs aan De Telegraaf heeft onthuld.


“Hij is net zo oud als ik en het zou geweldig zijn om hem in Maastricht, maar ook wereldwijd als gast te mogen begroeten. Ik houd enorm van zijn muziek en ben groot fan.” zei Rieu enthousiast.


Springsteen zal niet tijdens de huidige concertreeks optreden, maar Rieu blijft mysterieus over wat het publiek kan verwachten.

“Maar ik kan je verzekeren dat het allemaal weer fantastisch wordt aangekleed,” voegde Rieu toe, die het optreden in Maastricht beschrijft als thuiskomen.

Ik zie in de stad alleen maar vrolijke gezichten. De hele stad bruist dan een maand lang. En als de weergoden ons gunstig gezind zijn, wordt een groot feest, met volle terrassen.”

1. De impact was goed voelbaar bij de violist.
2. Het ging maar liefst twee keer fout.
3. Het was flink schrikken voor het publiek en team Rieu.
4. De schrik zat er goed in bij het publiek en team Rieu.
5. De violist was diep onder de indruk van het incident.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven