Iedereen gebruikt dit wasprogramma, maar experts zeggen dat je dat niet moet doen.

wasmjpg

Als je een hekel hebt aan het doen van de was en liever je weekend anders zou besteden, is dit artikel interessant voor jou. Het wassen van je kleding is een klus die toch geklaard moet worden, maar wist je dat het ook een vorm van zelfzorg kan zijn?

Het snelwasprogramma van 15 minuten lijkt misschien ideaal, maar experts waarschuwen dat het gebruik ervan niet zo simpel is als het lijkt. Sommige deskundigen raden het zelfs volledig af vanwege verschillende redenen.

Als je kledingstukken geen hardnekkige vlekken hebben, kan het snelwasprogramma handig zijn. Echter, voor kleding met lastige vlekken zoals wijn- of olievlekken, zal dit programma niet effectief zijn. Het programma is geoptimaliseerd voor licht vervuilde kleding, maar als het gaat om energiebesparing, schiet het tekort.

Hoewel het snelwasprogramma tijdsbesparend lijkt, verbruikt de machine in die korte tijd veel energie, waardoor het uiteindelijk leidt tot een hoger energieverbruik.

Dus, hoewel het verleidelijk kan zijn om het snelwasprogramma te gebruiken, is het belangrijk om de adviezen van de experts in overweging te nemen voor een optimaal wasresultaat en een duurzamere aanpak.


In situaties waar tijd cruciaal is, is het raadzaam om voorzichtig te zijn met het gebruik van het snelle wasprogramma om schade aan kleding te voorkomen. Een handige functie op modernere wasmachines stelt je echter in staat om de starttijd van een wasbeurt in te plannen.


Bijvoorbeeld, stel de wasmachine in zodat deze klaar is zodra je van het werk thuiskomt. Vul de trommel met wasgoed, wasmiddel en optioneel wasverzachter, kies het programma en programmeer de starttijd. Op deze manier wordt je dag zowel efficiënt als gemakkelijk.


Als je een ouder type wasmachine hebt, is het misschien verstandig om te investeren in een nieuwer model. Nieuwere modellen zijn over het algemeen zuiniger en verbruiken minder water en energie. Om energie te besparen met je huidige machine, kun je het voorwasprogramma overslaan.


Voor licht vervuilde kleding is het beter om de temperatuur op 30 of 40 graden in te stellen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit niet effectief is voor shirts met wijnvlekken!


1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven