Het is van belang in de werkcultuur dat werknemers zich professioneel gedragen, de regels naleven en elkaars grenzen respecteren.
Collegiale harmonie, respect voor elkaars persoonlijke ruimte en een respectvolle houding dragen niet alleen bij aan een aangename werkomgeving, maar ook aan het behoud van een goede reputatie op de werkvloer.
Maar waar precies ligt de grens? Mogelijk werpt een recent verhaal wat licht op deze kwestie. Het betreft een schoonmaakster en een achtergelaten tonijnsandwich die uiteindelijk resulteerden in een onverwacht ontslag.
In Engeland kwam de 39-jarige Gabriela, werkzaam voor een schoonmaakbedrijf, in een situatie terecht die haar uiteindelijk haar baan kostte.
Gabriela was al twee jaar aan het werk bij een advocatenkantoor toen er na een vergadering een tonijnsandwich overbleef die door niemand geclaimd leek te worden.
Zij besloot de sandwich op te eten, zonder te beseffen dat dit tot grote ophef zou leiden. Na vergaderingen blijft er vaak eten over en voedselverspilling is een veelbesproken onderwerp.
1. Is dit ontslag terecht of gaat dit gewoon te ver…
2. Ze had nooit verwacht dat dit tot ontslag zou leiden.
3. Voor behoorlijk wat ophef heeft deze situatie gezorgd.
4. Hoewel de klant het geen probleem vond, dacht de werkgever daar anders over…
5. Ze dacht dat het onschuldig was, maar haar baas dacht daar anders over!