Moeder Mandy: ‘Mijn vader helpt alleen in huis als ik hem betaal’

kls 1jpg

Na het overlijden van haar man twee jaar geleden staat de 38-jarige moeder Mandy er alleen voor met haar twee jonge kinderen.

De afgelopen jaren heeft ze moeite gehad om zichzelf staande te houden na dit verlies. Eindelijk hebben zij en haar kinderen van vijf en acht een nieuwe start kunnen maken in een sociale huurwoning.

Ondanks dat het een klein huis is, vormt het een nieuwe basis voor hen. Echter, het brengt meer problemen met zich mee dan ze hadden verwacht.

Er is veel werk te verzetten in het huis. De muren moeten geverfd worden, de vloer moet gelegd worden, en er zijn tal van kleine klusjes die op hen wachten.

Voor iemand die de zorg draagt voor twee kinderen en een fulltime baan, lijkt deze taak haast onmogelijk. Gelukkig zijn er vrienden die ondersteunen waar ze kunnen, maar er ligt nog veel werk te wachten.

Hoewel haar vader bereid is om te helpen, ontstond er al snel een onverwachte spanning tussen hen nadat hij enkel wilde helpen als hij ervoor betaald werd.

Omdat haar vader benadrukt dat hij niet gratis wil klussen en herhaalt dat “tijd is geld”, worstelt Mandy met de situatie, hoewel ze begrijpt dat hij financiële zorgen heeft.

Op een online forum deelt ze haar gevoelens en schrijft: “Mijn vader houdt vol dat tijd geld is, en hoewel ik begrip heb voor zijn standpunt, kan ik hem niet betalen zoals een professioneel klusbedrijf zou vragen.”

Als fulltime werkende moeder die haar gezin financieel onderhoudt, worstelt Mandy om het hoofd boven water te houden en heeft ze geen ruimte voor extra kosten.

Zij zou haar vader graag op een andere manier willen bedanken voor zijn hulp, maar de financiële situatie belemmert haar om hem een gepast uurtarief te betalen.

Ondanks haar uitleg, blijft haar vader bij zijn standpunt wat de relatie tussen hen onder druk zet en Mandy veel verdriet bezorgt.

Elke discussie over het huis met haar vader brengt het financiële aspect naar voren, waardoor ze het gevoel heeft dat de warmte en steun in hun relatie langzaam afbrokkelen.


Op het forum schrijft ze verder: “Ik voel me klem zitten. Geld voor een klusbedrijf heb ik niet, en zelf kan ik niet alles alleen doen. Mijn vader helpt me alleen als ik hem betaal, maar dat kan ik niet.”


Mandy realiseert zich dat haar vader zelf financiële problemen heeft, maar het voelt pijnlijk dat hij niet belangeloos wil helpen, wat zorgt voor afstand tussen hen.


Ze had gehoopt op emotionele steun van haar vader zonder financiële voorwaarden.


De situatie maakt haar verdrietig en onrustig, want een oplossing lijkt ver weg en ze vreest voor verdere verslechtering van hun band.


Het forum biedt enige steun met begrip en advies. Maar Mandy blijft zich afvragen hoe ze dit dilemma moet aanpakken.


De druk stijgt omdat Mandy zowel haar relatie met haar vader wil behouden als niet kan voldoen aan zijn eisen. De impasse maakt haar eenzamer en machteloos.


1. Haar vader is kort en duidelijk: ‘Tijd is geld’
2. Ze heeft gewoonweg niet het geld om hem te betalen.
3. ‘Mijn vader helpt alleen als ik hem betaal’
4. Hulp kan ze hard gebruiken maar voor wat hoort wat…
5. Haar vader blijft ondanks haar uitleg bij zijn standpunt.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven