Als het einde van de werkdag nadert of na een avondje uit, kan er een snack zijn die je aandacht trekt: de döner kebab.
Of je nu na het werk door de stad loopt of na een avondje stappen de club verlaat, de aantrekkingskracht van een sappige kebab blijft moeilijk te weerstaan.
Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.
“Er komt maar één ding in me op: een vette, smerige kebab, natuurlijk.” liet hij weten. Er zijn gevallen bekend waarbij fabrikanten beweerden dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, maar dat bleek niet altijd te kloppen.
Een werknemer in de fabriek verklapte dat er situaties waren waarbij varkensvlees werd aangetroffen in
Criminelen verkochten kebabs als lamsvlees, een zeer kwalijke praktijk die vooral zorgelijk is voor de moslimgemeenschap.
Om dit nader te onderzoeken, werden negen kebabs van verschillende verkooppunten naar een DNA-laboratorium gestuurd voor een grondige analyse.
“Gevallen waarin zelfs varkensvlees is aangetroffen, zijn absoluut onaanvaardbaar voor de moslimgemeenschap,” aldus een medewerker van de fabriek.
Paul Hancock, een forensisch wetenschapper, heeft de kebabs onderzocht op de aanwezigheid van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel.
De resultaten waren alarmerend: “slechts één van de negen geteste kebabs bevatte puur lamsvlees.”
1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!