Grote opschudding: Twee supermarkten stoppen met het uitbetalen van statiegeld in contanten!

sg 1jpg

Er is onrust ontstaan in Den Haag en Amsterdam doordat supermarkten weigeren om statiegeld contant uit te betalen, wat bij klanten voor verontwaardiging zorgt.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In Loosduinen weigert een Jumbo-filiaal klanten om het statiegeld contant uit te betalen en verplicht hen de bonnetjes te gebruiken voor hun boodschappen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Voor dit beleid gelden echter andere regels, zo bevestigt een woordvoerder van Statiegeld Nederland aan Omroep West.

Bij de genoemde Jumbo is er een mededeling opgehangen bij de flessenautomaat dat statiegeld niet contant wordt uitbetaald, maar gebruikt kan worden voor aankopen in de winkel.

De bedrijfsleider van het filiaal verdedigt deze aanpak door te wijzen op een gebrek aan wisselgeld, aangezien er slechts één keer per week contant geld wordt bezorgd.

Hij belooft dat het probleem ‘morgen’ zal worden opgelost en noemt deze maatregel een ’tijdelijke oplossing’.

Recensies op Google suggereren dat het beleid van tijdelijke aard is, maar in werkelijkheid al maanden van kracht is geweest, waardoor de geloofwaardigheid ervan ter discussie wordt gesteld.

In Amsterdam is er een vergelijkbare situatie bij een Albert Heijn-winkel waar klanten vanaf 19 augustus geen contant geld meer kunnen ontvangen voor hun statiegeldbonnen.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Klanten hebben nu de keuze om het bedrag op hun rekening te laten storten of te verrekenen met hun boodschappen in plaats van contant geld te ontvangen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Voor mensen zonder bankrekening, zoals daklozen, zijn deze opties echter lastig, wat heeft geleid tot verontwaardiging onder de buurtbewoners.

De beslissing om geen contant geld uit te betalen voor statiegeld in deze supermarkten heeft een golf van protest veroorzaakt onder consumenten, die het als oneerlijk en in strijd met de regels beschouwen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven