Julia trouwt met haar Egyptische vriend volgens islamitische regels: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

Met het aanbreken van maart 2017, stond Julia voor een van de grootste keuzes in haar leven: zij maakte de beslissing om haar verbintenis met Peter te beëindigen en koos ervoor een nieuw pad in te slaan met haar Egyptische liefde, Ahmed.

Hoewel het einde van haar huwelijk met Peter gepaard ging met verdriet, vond Julia troost in de vriendschappelijke relatie die zij met Peter behield, wat haar kracht gaf om vooruit te kijken naar wat nog komen zou.

Haar verhaal nam een wending in september 2018, toen Julia een reis van 12 dagen naar Egypte maakte en daar werd verrast door een aanzoek van Ahmed.

Met vreugde in haar hart aanvaardde Julia zijn voorstel, zonder te beseffen welke uitdagingen haar te wachten stonden.

Nadat zij vanuit de vakantie regelmatig naar Egypte bleef reizen, ongeveer om de acht à negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Met de tijd nam haar verlangen toe om haar aandacht volledig te richten op haar nieuwe leven en in september 2020 besloot zij definitief naar Egypte te verhuizen. Zij nam afscheid van haar familie en begon aan een nieuw hoofdstuk.

Nadat slechts 12 dagen waren verstreken sinds haar aankomst in Egypte, waren Julia en Ahmed al getrouwd in Caïro. Haar initieel sprookjesachtige huwelijk veranderde echter snel door de veranderende houding van Ahmed.

Het vertrouwde liefdevolle gedrag van Ahmed begon te veranderen. Hij werd minder aanhankelijk, nam haar niet meer mee uit en verdween regelmatig zonder uitleg.

Julia was verward en onzeker door deze veranderingen. De kloof tussen hen werd groter en ze besloot in 2021 terug te keren naar Engeland voor een periode van twee maanden om haar familie te bezoeken.

Zelfs met de fysieke afstand, bleef Ahmed in Julia’s gedachten en ze hoopte op herstel van hun relatie tijdens deze aparte periode.

Echter, bij haar terugkeer naar Egypte in februari 2022, werd haar hoop op een nieuwe start bruut verstoord toen Ahmed aankondigde dat hij van plan was met een andere vrouw te trouwen.

Na het horen van dit nieuws was Julia diep geschokt. Ze had altijd gedacht dat hun liefde sterk genoeg was, ondanks hun onvermogen om samen kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

De onthulling van Ahmed bracht een golf van emoties teweeg bij Julia. Hoewel ze wist dat de islamitische wet hem toestond om meerdere vrouwen te trouwen, hadden ze afgesproken dat hij eerst haar toestemming zou vragen.

Altijd had Julia gezegd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu stond ze voor een lastige keuze. Ondanks Ahmeds pogingen om haar gerust te stellen, kon ze de kloof tussen hen niet overbruggen.

De relatie tussen hen verslechterde, en uiteindelijk nam Julia de moeilijke beslissing om zich terug te trekken. Ze besefte dat een toekomst met Ahmed er niet meer in zat en accepteerde dat haar liefde en toewijding niet beantwoord werden.

Het einde van de relatie was pijnlijk, vooral omdat ze er zoveel in had geïnvesteerd. In juli 2022 verliet Ahmed hun appartement en in september van datzelfde jaar werd hun scheiding officieel gemaakt.

In november 2023 keerde Julia terug naar het Verenigd Koninkrijk, na het gevoel te hebben gehad zes jaar van haar leven te hebben verspild. Ze was op tijd terug voor de 18e verjaardag van haar dochter.

Haar tijd in Egypte koesterend, kwam Julia tot het besef dat het tijd was voor een nieuwe start.

Nadat ze nog eenmaal terugkeerde naar Egypte om zaken af te handelen, keerde Julia in januari van dit jaar definitief terug naar Lincoln.

Ondanks haar ervaringen bleef Julia hunkeren naar de mensen en cultuur van Egypte. Nu streeft ze vastberaden naar haar eigen geluk en heeft ze geleerd hoe belangrijk het is om eerst voor zichzelf te zorgen en haar eigen pad te volgen.

Julia koestert de hoop om ooit haar ware liefde te vinden, maar dit keer op haar eigen voorwaarden. Haar verhaal herinnert ons eraan dat liefde soms op onverwachte plaatsen te vinden is, maar dat het essentieel is om trouw te blijven aan jezelf, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.

1. Onbewust van de uitdagingen die haar te wachten stonden, keerde Julia terug.
2. Aanvankelijk leek het op een sprookjeshuwelijk…
3. Het bericht dat hij nog een vrouw wilde trouwen, wat legaal is, kwam als een schok.
4. Ze was ervan overtuigd dat ze haar prins had gevonden…
5. Vertrokken naar Egypte voor de liefde, verliep alles anders dan verwacht…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven