Let op: Bij deze supermarkt kloppen de bedragen op de kassabon vaak niet!

kss 1jpg

Vergeet niet extra waakzaam te zijn wanneer je afrekent bij supermarktketen Albert Heijn.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Herhaaldelijke vaststellingen door de Consumentenbond tonen aan dat kassabonnen vaak onjuistheden bevatten, wat kan leiden tot overbetaling voor dagelijkse boodschappen.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Regelmatig blijken de prijzen op kassabonnen van Albert Heijn niet overeen te komen met de prijzen die vermeld staan op de schappen.

Dit probleem doet zich niet alleen voor bij Albert Heijn; ook andere supermarkten zoals Jumbo en Plus kennen gelijkaardige situaties.

Deze fouten ontstaan voornamelijk door acties en aanbiedingen die wel op de schappen staan aangegeven, maar nog niet in het kassasysteem zijn doorgevoerd.

Daarnaast kan het voorkomen dat de prijs die de barcode bij het scannen aangeeft, niet overeenkomt met de prijs op het schap.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bij Albert Heijn de prijs bij 1 op de 4 artikelen niet klopte, terwijl dit bij Jumbo bij 1 op de 5 artikelen het geval was.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Vooral bij 6-packs bier en pakken koffie worden vaak foutieve prijzen gehanteerd, en nu klanten vaker gebruik maken van zelfscankassa’s, is het controleren van de kassabon essentieel om de poortjes te openen.

Na het openen van de poortjes belandt de bon vaak onmiddellijk in de prullenbak, waardoor mogelijke fouten mogelijk over het hoofd worden gezien.

Supermarkten zouden hiervan kunnen profiteren doordat consumenten, als zij de fout niet opmerken, ook niet om terugbetaling zullen vragen, wat uiteindelijk kan resulteren in aanzienlijke winsten voor de supermarkt.

Ondanks het feit dat velen van ons weleens te maken hebben gehad met deze problematiek, nemen niet alle consumenten de moeite om achteraf naar de klantenservice te gaan om hun geld terug te vragen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Albert Heijn heeft een verzoek van de Consumentenbond om inzage te geven in de kwestie afgewezen, waardoor de precieze impact op klanten niet openbaar is gemaakt.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Om eventuele fouten op de kassabon te corrigeren, heeft Albert Heijn echter een nieuwe maatregel ingevoerd. Als je een onjuistheid opmerkt, kun je met de bon naar de servicebalie gaan.

De rust bij de balie is merkbaar verbeterd sinds de verkoop van sigaretten daar gestopt is. Toon de fout op de kassabon en je krijgt het product één keer gratis.

Indien je meerdere stuks van hetzelfde artikel hebt gekocht, zullen zij het prijsverschil voor de extra items terugbetalen. Uitzonderingen gelden voor alcohol, medicijnen en babyvoeding; voor deze producten zullen zij het verschil keurig vergoeden.

Het is daarom slim om altijd zorgvuldig je kassabon te controleren, vooral bij Albert Heijn. Door alert te zijn en fouten direct te rapporteren, kun je voorkomen dat je te veel uitgeeft aan je aankopen.

Door regelmatig je kassabon te controleren, kun je geld besparen en krijgen waar je recht op hebt.

Houd je aandacht erbij en controleer altijd je kassabon om er zeker van te zijn dat je waar voor je geld krijgt. Als je fouten opmerkt, meld ze dan en maak gebruik van de compensatieregeling van Albert Heijn. Op deze manier draag je bij aan een eerlijke supermarktervaring voor iedereen.

Het is van belang om extra alert te zijn tijdens het afrekenen van je boodschappen bij de Albert Heijn supermarktketen. De Consumentenbond benadrukt dat…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven