Connie Witteman boos: ‘Dit is onacceptabel!’

WhatsApp Image 2024 08 28 at 111429jpg

Een item in RTL Boulevard heeft Connie Witteman woedend gemaakt en ze vraagt premier Dick Schoof om actie te ondernemen.

Ze vindt het schokkend dat er nog steeds armoede heerst in Nederland, terwijl er grote bedragen naar het buitenland gaan. “De overheid moet zich diep schamen!”, tweet ze fel.

Elk jaar zet RTL Boulevard zich een week lang in voor een goed doel om hun betrokkenheid bij de samenleving te tonen.

Dit jaar zamelen ze geld in voor kinderen in armoede in Nederland. Alex van Keulen, bekend van het programma Kopen Zonder Kijken, was te gast om over zijn ervaringen met armoede te praten.

Connie Witteman woest op de gemeente: ‘Dit kan toch niet waar zijn?’

Alex deelde openhartig zijn ervaringen over opgroeien in een groot gezin met tien kinderen, opgevoed door een moeder met een bijstandsuitkering.

Connie Witteman woest op de gemeente: ‘Dit kan toch niet waar zijn?’

“Ik ben opgegroeid in een gezin met tien kinderen. Ik ben een van de jongsten. Zonder vader, dus mijn moeder had gewoon een bijstandsuitkering en daar moest ze het mee doen.”

Connie Witteman komt met DE tip om dikke kuiten soepel in laarzen te laten glijden!

”Dat was moeilijk, dat was echt moeilijk. Dat verschil merk je eigenlijk vooral als je naar de middelbare school gaat.”

Connie Witteman schiet volledig uit haar slof: ‘zo naar de klote is geholpen’

Tijdens het gesprek werd een klassenfoto getoond waarop een jonge Alex zonder schoenen te zien was, iets wat Connie Witteman diep raakte.

Connie Witteman maakt gehakt van Gordon en haalt hard uit met deze foto!

Nog tijdens de uitzending uitte Connie haar verontwaardiging op Twitter. “De overheid moet zich diep schamen!”, schreef ze in hoofdletters.

Connie Witteman haalt uit naar Patricia Paay: ‘Ze is vreselijk aan het zeiken nu'

“Zoveel geld wordt er aan het buitenland gegeven. Dat dit nog bestaat in ‘ons’ land!” Ze vindt het een grove schande dat er armoede in Nederland bestaat.

Connie Witteman haalt uit naar Patricia Paay: ‘Ze is vreselijk aan het zeiken nu'

Ze kan niet accepteren dat Nederlandse kinderen honger lijden en dat meisjes in armoede geen gratis maandverband hebben.


Ze pleit voor bezuinigingen op andere zaken, zoals het koningshuis. “De verbouwing van paleis Huis ten Bosch kostte 63,1 miljoen euro, toch?”


Ze sluit krachtig af met de oproep: “Dit MOET écht door de overheid opgelost worden.”


Connie Witteman is in alle staten na het zien van een item in RTL Boulevard en roept premier Dick Schoof…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven