Wow: Zoveel kost een glas water in het 3-sterrenrestaurant De Librije!

water 1jpg

Er zijn verschillende mogelijkheden in Nederland om veel geld uit te geven aan een diner, vooral bij sterrenrestaurants.

In totaal zijn er 21 restaurants in het land met één Michelin-ster, 20 met twee sterren en twee exclusieve etablissementen die met drie sterren bekroond zijn.

Met meer sterren stijgt ook de prijs voor een diner. Terwijl sommige mensen tevreden zijn met een maaltijd in een all-you-can-eat sushirestaurant, geven anderen de voorkeur aan culinaire ervaringen in het hoogste segment.

De prijzen zijn de afgelopen jaren fors gestegen, ook voor eten en drinken. Een simpel biertje op een terras kan al snel 6 à 7 euro kosten, terwijl je voor een glas wijn al snel enkele euro’s meer betaalt.

In een restaurant kan de prijs voor een glas wijn zelfs oplopen tot 15 à 20 euro, maar het kan nog veel duurder.

Een van de meest gerenommeerde restaurants in Nederland is De Librije in Zwolle, dat drie Michelin-sterren heeft verdiend.


Met een 8-gangen diner dat 300 euro per persoon kost en een optioneel wijnarrangement van nog eens 300 euro, kunnen de kosten van een diner voor twee bij dit sterrenrestaurant gemakkelijk oplopen tot 1200 euro. Als je zelf de gerechten en wijn kiest, kunnen de kosten nog verder stijgen.


YouTuber Alexander The Guest spendeerde bijna 3.300 euro aan zijn maaltijd bij De Librije, waarvan een groot deel toe te schrijven was aan een fles wijn van 1.650 euro.


Een opvallend detail was de prijs van water: 12 euro voor twee glazen, wat neerkomt op 6 euro per glas.


Dineren in een sterrenrestaurant zoals De Librije is een luxueuze ervaring, maar komt met een prijskaartje dat voor velen niet dagelijks haalbaar is.

In Nederland zijn er tal van mogelijkheden om een aanzienlijk bedrag uit te geven aan een diner, vooral als…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven