Loretta Schrijver heeft het erg moeilijk: ‘met hoogte- en dieptepunten’

WhatsApp Image 2024 08 15 at 113531 3jpg

Er is kort geleden bekendgemaakt dat schrijfster en presentatrice Loretta Schrijver te maken heeft met uitgezaaide darmkanker.


In een recente column uit Loretta haar dankbaarheid naar haar hechte vriendengroep, die haar door deze zware periode heen steunt.


In het tijdschrift Nouveau schreef ze: “De darmkanker waar ik drie jaar geleden aan geopereerd ben, is al bijna twee jaar weer terug. Uitzaaiingen.”


”Sinds afgelopen oktober, na de opnames van The Masked Singer, ben ik aan de chemo, met daarbij horende ups en downs. Moeilijk: ja. Zielig: nee.”


Loretta legt in een nieuwe column de nadruk op het feit dat ze steun vindt bij haar dierbare vrienden om deze moeilijke periode door te komen, en zij waardeert hen enorm.

In haar beschrijving van geliefden noemt Loretta onder andere Simone, haar vriendin waarmee ze al 55 jaar een sterke band heeft, en anderen zoals Harriet, Marjo, Karen, Roy, en uiteraard haar partner Lou en hun hondje Zorra.

Loretta benadrukt dat ze door deze zware tijd heenkomen dankzij de warmte en vrolijkheid die ze ontvangt van deze mensen, en Zorra.

Ook de voormalige collega Quinty Trustfull van het programma Koffietijd wordt met veel respect genoemd, ondanks hun verschillende levensstijlen blijven ze goede vrienden en Loretta hoopt dat dit zo zal blijven ondanks het einde van Koffietijd.

Onder fans bestonden zorgen over een mogelijke verzwakking van de band tussen Loretta en Quinty, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Er werd eerder dit jaar een ontmoeting tussen de tv-vriendinnen gevierd tijdens een Koffietijd-reünie.

Toen Loretta drie jaar geleden nieuws kreeg over een operatie vanwege beginnende darmkanker, raakte ook Quinty diep getroffen.

“Ik heb bijna dagelijks contact met Loretta sinds die tijd,” vertelde Quinty eerder aan Shownieuws. “Ze staat altijd voor me klaar, steunt me onvoorwaardelijk,” zei Loretta in een ander interview in Nouveau over hun band.

De afscheid van het beroemde programma Koffietijd was emotioneel voor de ex-collega’s, maar hun vriendschap blijft intens.

Schrijfster en presentatrice Loretta Schrijver heeft onlangs gedeeld dat ze vecht tegen uitgezaaide darmkanker. Meer recent…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven