Karen boos op bouwvakker die pauze neemt: ‘Je wordt betaald om te werken!’

WhatsApp Image 2024 08 15 at 121853jpeg

Er is een groeiende aandacht voor de term ‘Karen’ op het internet, wat volgens Wikipedia verwijst naar een vrouw die als onuitstaanbaar, veeleisend en vaak van middelbare leeftijd wordt beschreven.

Typisch wordt dit stereotype verder uitgebreid met eigenschappen zoals het rijden in een gezinsauto, gelakte nagels en een kenmerkend kort kapsel.

Hoe je een ‘Karen’ ook definieert, één ding is zeker: ze zijn altijd uitermate uitdagend in de omgang. Stel je voor dat je een ‘Karen’ als leidinggevende hebt—dat is pas echt lastig. Veel zelfstandigen staan open voor elke opdracht, omdat het hun inkomen genereert.

Echter, wanneer je erachter komt dat je onder een ‘Karen’ moet werken, zou je misschien liever een maand lang op droog brood leven.

Een klant met hoge verwachtingen.

Een klus van drie dagen werd complex door de wens van de klant, die wilde dat het werk sneller klaar zou zijn.

De klant, soms als een ‘Karen’ gezien, raakte geïrriteerd toen ze de bouwvakker een lunchpauze zag nemen.

Ze confronteerde hem er meedogenloos mee dat hij niet op haar terrein mocht rusten tijdens zijn lunchpauze. “Je hoort niet te pauzeren, je bent hier om te werken. Ga ergens anders eten als je dat wilt.”

De klant stelde zelfs voor dat de bouwvakker en zijn team onafgebroken moesten werken, zonder pauzes. Het hele incident werd opgenomen en verspreidde zich snel op social media.

@thetradesmanuk There is a statement on the video #tradie #tradiesoftiktok #tradesmen #unfair #karen #karensgoingwild #karencustomers #onsite ♬ original sound – The Tradesman

The term ‘Karen’ is becoming more common on the internet. According to Wikipedia, it refers to a woman who is described as unbearable…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven