Ouders willen uitkeringen en huurwoning zonder te werken

WhatsApp Image 2024 08 13 at 201902jpg

Tegenwoordig komen er steeds meer verhalen naar voren over mensen die een andere levensstijl omarmen en tegelijkertijd gebruikmaken van sociale voorzieningen.

Een opvallend voorbeeld hiervan zijn Adele en Matt Allen, een Brits echtpaar dat recentelijk in het nieuws kwam vanwege hun onconventionele levensstijl en omstreden ideeën over sociale bijstand en belastingen.

In dit artikel gaan we dieper in op de keuzes van de Allens, hun levensstijl en hun relatie met het sociale vangnet.

Adele en Matt Allen presenteren zichzelf als aanhangers van een alternatieve levensstijl, bekend als “off-grid parenting,” waarbij ze streven naar zelfvoorzienendheid en niet meedoen aan de traditionele consumptiecultuur.

Ondanks hun streven naar

Hoewel ze streven naar zelfvoorzienendheid, krijgen ze bijstand van de overheid, wat veel aandacht heeft gekregen en ethische vragen heeft opgeroepen.

In een sociale huurwoning wonend, ontvangt het gezin zowel een uitkering als huursubsidie. Adele en Matt zijn van mening dat ze recht hebben op deze voorzieningen en zijn van mening dat hun minimalistische en spaarzame levensstijl dit rechtvaardigt.

Ze betogen dat hun bewuste keuze voor een eenvoudig leven zou moeten leiden tot minder afhankelijkheid van overheidshulp.

Matt Allen gaf eerder aan dat hij niet van plan is 45 tot 50 uur per week te werken, omdat dit niet bij hem past.

Ondanks deze opstelling maakt het gezin gebruik van overheidssteun voor hun levensonderhoud, wat vragen oproept over hun werkelijke zelfvoorzienendheid en de ethische aspecten van hun gebruik van sociale voorzieningen.

Op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg maken de Allens opvallende keuzes. Zo gaan hun kinderen niet naar school, omdat het gezin de traditionele onderwijsinstellingen vergelijkt met een gevangenis.

Hun voorkeur gaat uit naar een eigen vormgegeven alternatief onderwijs. Tevens wijzen ze moderne medische zorg af, omdat Adele gelooft dat moedermelk de meeste gezondheidsproblemen kan oplossen.

Deze keuzes benadrukken het karakter van een gezin dat een eigenzinnige en alternatieve levensstijl omarmt, terwijl ze toch profiteren van de voordelen van het traditionele systeem dat ze vermijden.

Adele Allen heeft recent haar ontevredenheid geuit over het betalen van gemeentelijke belastingen, omdat tijdens de lockdown de openbare parken gesloten waren.

Er werd gedacht dat het een reden was om minder belasting te betalen, gezien het niet benutten van die diensten.

Discussies over hun levensstijl en belastingbetaling zijn gegroeid door dit soort uitspraken.

Zij geloven dat hun eenvoudige levensstijl uiteindelijk anderen helpt geld te besparen bij belastingen.

Bijvoorbeeld, Matt benadrukt hoe bevallingen thuis, in plaats van in het ziekenhuis, kunnen leiden tot efficiënter gebruik van middelen.

Er is veel openbare en mediabelangstelling geweest voor de levensstijl van de Allens. Ondanks de trots van het gezin op hun keuzes en levenswijze, blijven er vragen over de ethische aspecten van hun gebruik van sociale voorzieningen.

In onze hedendaagse maatschappij verschijnen er steeds meer verhalen over individuen die een alternatieve levensstijl omarmen en tegelijkertijd gebruikmaken…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven