Vrouw mag niet in de achtbaan vanwege haar gewicht: Boos en verdrietig!

WhatsApp Image 2024 08 13 at 195859jpg

Een teleurstellende situatie deed zich voor bij Kim, een 30-jarige vrouw, tijdens haar recente bezoek aan een pretpark.

Haar anticipatie op een ritje in een nieuwe achtbaan veranderde abrupt toen de veiligheidsbeugel niet gesloten kon worden. Voor Kim was dit een vernederende en pijnlijke ervaring.

Ondanks dat soortgelijke incidenten niet zeldzaam zijn, besloot Kim haar verhaal publiekelijk te delen en beschuldigde ze het pretpark van discriminatie.

Tijdens het plaatsnemen in het attractiekarretje van de achtbaan, ondervond Kim al snel problemen doordat de veiligheidsbeugel niet goed sloot, ondanks inspanningen van het personeel om dit op te lossen.

Na herhaalde pogingen werd Kim gevraagd de attractie te verlaten, wat haar niet alleen lichamelijk ongemak bezorgde maar ook emotioneel raakte.

Kim deelde dat het moment als een van de meest gênante in haar leven werd beschouwd. Ze benadrukte dat ze zich publiekelijk vernederd voelde en het niet acceptabel vond dat het pretpark niet beter was voorbereid op bezoekers met een grotere lichaamsomvang.

Ze benadrukte dat het tijd is voor pretparken om actie te ondernemen om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden.

Zij drong erop aan dat de parken hun attracties toegankelijk moeten maken voor alle bezoekers, ongeacht hun lichaamsvorm.

Naar aanleiding van het incident liet het pretpark weten dat ze het erg vervelend vonden voor Kim. Ze voegden eraan toe dat het personeel correct had gehandeld volgens de veiligheidsvoorschriften.

Volgens het park moeten veiligheidsbeugels volledig gesloten zijn voordat een achtbaan vertrekt, aldus een woordvoerder, die de strikte regels benadrukte die hiervoor gelden.

Het park maakt geen uitzonderingen op deze regels, omdat ze essentieel zijn voor de veiligheid van alle bezoekers.

Het park informeert bezoekers op verschillende manieren over eventuele beperkingen bij attracties om de veiligheid te waarborgen.

Op zowel hun website als in de officiële app wordt duidelijk aangegeven dat niet alle lichaamsvormen geschikt zijn voor alle attracties.

Bij de entree van het park is er nu een teststoel beschikbaar voor bezoekers om te controleren of de veiligheidsbeugel goed sluit. Dit om situaties zoals die van Kim te voorkomen.

Het park heeft aangekondigd dat ze in overleg zijn met attractiebouwers om karretjes en stoelen aan te passen voor bezoekers met grotere afmetingen.

In enkele achtbanen van het park zijn al speciale XXL-zitplaatsen geïntroduceerd, die meer ruimte bieden en flexibeler zijn in pasvorm.

Deze ontwikkelingen zijn positief, echter is Kim van mening dat er meer aanpassingen nodig zijn om alle bezoekers in staat te stellen zonder problemen van de attracties te genieten.

Hoewel Kim het belang van veiligheid begrijpt, pleit ze ervoor dat het park zich meer moet inspannen om bezoekers met diverse lichaamstypes te accommoderen.

Door op de gemiddelde bezoeker te focussen, moeten we ook erkennen dat mensen in alle soorten en maten komen.

Er wordt opgeroepen om inclusievere oplossingen te vinden, zodat niemand zich buitengesloten hoeft te voelen.

Het hopen is dat het verhaal een verschil kan maken en dat pretparken wereldwijd hun beleid zullen herzien om meer inclusief te worden.

Het doel is ervoor te zorgen dat toekomstige bezoekers niet dezelfde vernederende ervaring hoeven mee te maken die zij heeft ondergaan.

Voor haar draait het niet alleen om haar eigen ervaring, maar om het creëren van een omgeving waarin iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt, ongeacht hun lichaamsvorm of -grootte.

Kim, een 30-jarige vrouw, maakte eerder deze maand een teleurstellende ervaring mee tijdens haar bezoek aan een pretpark. Ze keek…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven