Belangrijke informatie: Spanje, een populair vakantieland, heeft nieuwe en strengere regels voor het strand!

spa 1jpg

Als je dit jaar van plan bent om naar Benidorm in Spanje te gaan, moet je rekening houden met de recent ingevoerde strandregels die door de autoriteiten zijn ingesteld.

Er zijn strenge boetes voor degenen die betrapt worden op het overtreden van deze regels, en dit is zeker geen loze dreiging.

Spanje is een geliefde bestemming voor duizenden Nederlandse vakantiegangers, vooral in de zomer, maar ook daarbuiten.

Naast het aangename weer trekken bestemmingen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al jarenlang jongeren aan die op zoek zijn naar een energieke vakantie.

Benidorm, bekend van het programma Benidorm Bastards, trekt niet alleen ouderen aan, maar biedt ook jongeren een prettige plek om hun zomervakantie door te brengen.

Velen hebben hun vakantie al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe strandregels die nu van kracht zijn.


Er geldt nu een verbod op zwemmen in zee tussen middernacht en 07.00 uur, wat kan leiden tot boetes van 750 tot 1.250 euro.


Deze maatregel is ingesteld aangezien er geen strandwachten aanwezig zijn tijdens die uren, wat gevaarlijk kan zijn.


Verder zijn er voorschriften over het reserveren van strandbedjes, het spelen met een bal op specifieke locaties, naaktlopen buiten naturistenstranden, alcoholgebruik op het strand, en zelfs het gebruik van zeep of shampoo onder de douches op het strand.


Inbreuken kunnen boetes opleveren variërend van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de overtreding.


Vissers mogen alleen op specifieke locaties vissen. De boetes voor het betrappen van vissers met een hengel of net variëren van 700 euro, terwijl het bezit van een harpoen zelfs 1.000 euro kan kosten.


De strikte handhaving van deze regels toont aan dat de autoriteiten van Benidorm vastbesloten zijn om naleving af te dwingen.


Vakantiegangers moeten op de hoogte zijn van en zich houden aan deze regels om onnodige boetes te voorkomen tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog!
2. Handig om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. De autoriteiten in Spanje zijn serieus in het handhaven!
4. Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat!
5. DE nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn torenhoog!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven