Louis van Gaal vertelt eerlijk over de gevolgen van zijn prostaatkanker: ‘Dat is eigenlijk de reden’

gaal 1jpg

De bekende voetbaltrainer Louis van Gaal (72) deelde vrijdagavond tijdens ‘Humberto à Paris’ openhartig zijn strijd tegen prostaatkanker, die eind 2020 bij hem werd vastgesteld.

Hoewel zijn gezondheid nu verbetert, zijn er blijvende gevolgen van de ziekte. Van Gaal deelde eerlijk: “Seks hebben gaat niet meer.”

“Het gaat eigenlijk wel goed. Het is nu zo dat ik het goed kan managen en dat ik weer natuurlijk kan plassen.”

“Maar de liefde bedrijven kan ik niet meer, dus dat is wel een probleem. Als je prostaatkanker krijgt, is dat een probleem,” deelde Van Gaal met presentator Humberto Tan. Hij deelde zijn verhaal met een doel:

“Om de mensen die er ook aan lijden een beetje te steunen, dat ze verder kunnen,” zegt Van Gaal. “Dat het ook mensen als mij kan treffen, dat is eigenlijk de reden. Ik ben altijd open: ik zeg wat ik voel en denk,” legt Van Gaal uit.

Van Gaal benadrukte dat hij nooit echt bang is geweest voor de dood. “Nou ja, aan prostaatkanker ga je niet zo snel dood.”


“Het is een realiteit dat sommige mensen eraan overlijden, maar meer mensen sterven aan andere ziekten,” verklaart hij. “Ik voelde niet echt angst, maar mijn levenskwaliteit werd wel aangetast.”


De steun van zijn vrouw Truus, zijn team, en de opwinding rond het WK in Qatar waren voor Van Gaal een bron van optimisme tijdens deze uitdagende periode.


1. Louis deelt inzichten over de persoonlijke impact van zijn ziekte.
2. Hij wijst op de intieme aspecten die met prostaatkanker gepaard gaan.
3. Louis streeft ernaar om lotgenoten te ondersteunen door zijn ervaringen te delen.
4. Zijn openheid heeft een duidelijk en belangrijk doel.
5. Hij hoopt anderen in een vergelijkbare situatie te steunen door zijn verhaal te delen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven