Waarom chips minder lekker smaken: ‘Jammer dat dit niet eerlijk is verteld’

chips 1jpg

Recentelijk vinden velen dat chips niet meer dezelfde smaak hebben als voorheen. Toonaangevende snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allen een transformatie te hebben doorgemaakt die invloed heeft gehad op de smaak.

Wat is hiervan de oorzaak? Eke Bosman, alias de Snackspert, deelt in een video op TikTok het antwoord.

“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.

In zijn video legt hij uit waarom hij denkt dat veel chips minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De hoeveelheid zout die fabrikanten momenteel in hun chips stoppen.

Bosman wijst naar de Lay’s website waar het probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk minder zout toegevoegd aan hun producten.

Eerder hebben we al uitgelegd waarom men soms moeite heeft met stoppen na een paar chips. Het is mogelijk dat je hebt gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt

Volgens de Snackspert ben ik meerdere keren boos geworden over het verdwijnen van de smaak van allerlei snacks, waaronder Hamka’s, Pombears en Doritos. Dit heeft een reden!

Hij verwijst naar Lay’s website, waar ze aangeven dat we te veel zout consumeren en dat ze hier iets aan willen doen. Ze zien het als hun verantwoordelijkheid om bij te dragen aan dit probleem.

“Daarom verlagen we in 2024 nogmaals ons zoutgehalte met minstens 25% minder zout dan andere aardappelchips, met behoud van de overheerlijke smaak die je van ons gewend bent.”

Bosman heeft vooral kritiek op de laatste zin van deze aankondiging en twijfelt of de smaak nog steeds hetzelfde zal zijn na de verlaging van het zoutgehalte. “Ik begrijp het niet,” zegt hij.

Deze wijziging geldt voor alle chipsmerken die onder moederbedrijf PepsiCo vallen, waaronder Doritos, Lay’s, Cheetos en zelfs Popworks.

“Het is een feit dat we minder zout eten en dat daardoor

“Het is teleurstellend dat de chips minder lekker zijn. Jammer dat dit niet eerlijk is verteld.”


“Plaats het gewoon op de verpakking. Niet ‘nieuwe receptuur’, maar vertel gewoon dat er minder zout in zit omdat we gezonder willen leven,” verklaarde de Snackspert.

@snackspert

Ik denk het antwoord te hebben 😅

♬ origineel geluid – snackspert

1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5. Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven