Bridgette vindt het zwaar om fulltime thuis te zijn met de kinderen: ‘Geen tijd voor mezelf’

baajpg

Sommigen veronderstellen misschien dat thuisblijfmoeder zijn enkel draait om kinderen vermaken en buiten wandelen.

In werkelijkheid is het een constante uitdaging, en een vrouw uit Wisconsin genaamd Bridgette Anne wilde dit aankaarten via een Facebook-bericht dat veel reacties opriep.

In een interview deelt Bridgette Anne de uitdagingen van het leven als fulltime thuisblijfmoeder. Ze begon haar bericht met de aannames die men heeft over thuisblijfmoeders.

Het idee dat fulltime thuisblijfmoeder zijn moeiteloos is, dat ze geluk hebben dat ze niet hoeven te werken, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, dus dat ze niets hebben om over te klagen.

Wat mensen wellicht niet weten, is dat het tegelijk een eenzame periode kan zijn en een periode waarin er nauwelijks tijd overblijft voor jezelf.

In haar verhaal deelt Bridgette dat ze gewone activiteiten als naar de wc gaan, genieten van een kopje koffie en lezen niet in haar eentje kan doen. Ze legt uit dat ze haar emoties wil delen met haar vriend, maar zich bezwaard voelt om hem tot last te zijn.

Ze deelt ook dat ze zich eenzaam voelt en niemand anders heeft om mee te praten over haar emoties en problemen. Bridgette bespreekt haar post en de ontvangen reacties, en erkent dat ze in een moeilijke emotionele toestand verkeert en niemand heeft om te bellen voor steun.


Er was een gevoel van eenzaamheid en schuld, wat verlangen naar bevestiging van de normaliteit van deze emoties bracht.


In haar persoonlijke leven heeft ze veel positieve reacties ontvangen. Contact is hersteld met mensen die ze uit het oog verloren was en ze heeft een nieuw evenwicht gevonden, met lokaal ondersteuningssysteem.


1. Een continu gevoel van eenzaamheid kwelt haar.
2. De enige interactie die er is, betreft haar kind…
3. Het leven als thuisblijfmoeder doet haar verstoken voelen.
4. Op sociale media heeft deze moeder haar hart gelucht.
5. Zelfs een moment voor zichzelf nemen is een luxe die ze zich niet kan permitteren…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven