Karla vindt dat mannen zonder veel geld niet mogen daten: ‘We zijn waardevol’

datenjpg

Er zijn vele potentiële partners en activiteiten om uit te kiezen, dat maakt daten een uitdagend en kostbaar avontuur.

Een controversiële mening van relatiecoach Karla Elia is dat mannen met een laag inkomen beter helemaal niet zouden moeten daten, wat heeft geleid tot veel discussie.

Karla Elia, 23 jaar, assisteert vrouwen bij het vinden van een partner die hun gewenste levensstijl kan ondersteunen. Volgens haar is “goed behandeld worden het absolute minimum” en zouden mannen zonder financiële middelen niet op zoek moeten gaan naar liefde.

Vrouwen worden volgens coach Elia gezien als “investeringen” en mannen met een laag inkomen zouden volgens haar niet moeten daten.

Zij benadrukt dat de tijd van vrouwen als “kostbaarder” wordt beschouwd en dat zij anders behandeld zouden moeten worden dan mannen.

Volgens haar hebben veel klanten moeite om de perfecte partner te vinden door een verkeerde mentaliteit.

Elia legt uit dat de juiste partner iemand is met een ‘leveranciersmentaliteit’ die zijn partner de beste behandeling geeft.

Dit houdt in dat hij alle dates betaalt voordat er een formele relatie is en frequent cadeaus en bloemen geeft.

Zij is van mening dat mannen die zich geen partner kunnen veroorloven, niet moeten daten, omdat ze “waarde moeten toevoegen aan het leven van een partner om waardig te zijn”.


Volgens Elia is het belangrijk dat mannen genoeg verdienen om zowel hun eigen kosten als die van hun partner te kunnen dekken, zonder een vast salaris te noemen.


Elia zegt: “Mijn ervaring is dat vrouwen bang zijn om hun normen uit te spreken. Ze denken dat er geen mannen zijn die zo zijn – terwijl er eigenlijk een grote groep mannen is met de mentaliteit van een kostwinner.”


Om mannen met deze mentaliteit aan te trekken, adviseert Elia vrouwen om in een bepaalde mindset te komen van ‘Ik ben waardig, ik ben helend en ik neem geen beslissingen vanuit een plek van onzekerheid’.


“Een man moet begrijpen dat hij financieel in orde moet zijn om in een vrouw te investeren. We zijn investeringen.”


De controversiële uitspraken van Karla Elia hebben op diverse online platforms geleid tot uitgebreide discussies.


Tegenstanders van haar opvattingen betwisten de stelling van Karla Elia, terwijl anderen haar gedachtegang juist ondersteunen en erkennen dat financiële stabiliteit belangrijk is voor mannen voordat ze gaan daten.


1. Ze is van mening dat mannen een mentaliteit van een kostwinner moeten hebben.
2. Ze pleit ervoor dat vrouwen meer nadruk leggen op hun normen.
3. Ze vindt dat een man zowel zijn uitgaven als die van zijn partner moet dragen.
4. Ze benadrukt de kostbaarheid van de tijd van vrouwen.
5. De man zou in staat moeten zijn om alle dates en cadeaus te bekostigen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven