Vader krijgt kritiek omdat hij zijn zoontje op de mond kust: ‘Zolang hij dat toelaat’ Titel herschreven: “Vader krijgt opmerkingen omdat hij zijn zoontje op de mond kust”

WhatsApp Image 2024 07 24 at 100602jpeg

Tom Leeds, een vader, staat in het middelpunt van discussie op social media nadat hij een video deelde waarin hij zijn 5-jarige zoon, Roman, op de lippen kust.

Een onschuldige video waarin Tom Leeds en zijn zoon hun opvallende blauwe ogen laten zien, zorgde voor veel ophef nadat Leeds deze op TikTok had geplaatst.

Opgehoopte reacties kwamen binnen nadat Leeds had bevestigd dat de oogkleur echt was toen een volger vroeg of hij filters gebruikte.

Tijdens het einde van de video gaf Leeds zijn zoon een kus op de lippen, wat onverwacht een discussie veroorzaakte nadat de aandacht verschoof van hun blauwe ogen naar de kus.


Op verschillende manieren werd er gereageerd op de video. “Sommigen zagen het kussen op de lippen als niet-traditioneel mannelijk gedrag,” merkte op.


Over de potentiële gezondheidsrisico’s van het uitwisselen van bacteriën via het kussen werd ook gediscussieerd. “Sommige mensen maakten zich zorgen over mogelijke gebitsproblemen door dit soort interacties,” voegde toe.


“Sommigen geloofden dat het kind hierdoor bepaald gedrag zou kunnen gaan vertonen,” werd gezegd over het tonen van genegenheid op die manier.


“Tegen de kritiek in bleef Leeds standvastig en reageerde hij in een video die meer dan een miljoen views behaalde,” werd vermeld.

Volgens Mirror, verklaarde Leeds dat zijn zoon zijn beste vriend was en dat hij elke vorm van nabijheid tussen hen koesterde.

De uitspraak van Leeds was volgens Mirror, “Ik vind het verontrustend dat je er moeite mee hebt. Ik kus mijn zoon, mijn vijfjarige kind, op de lippen, zolang ik dat nodig acht en zolang hij dat toelaat.”

Het debat nam een andere wending toen Roman, de 5-jarige zoon van Leeds, zich er persoonlijk in mengde. Met een oprechte glimlach en kinderlijke onschuld wees Roman de bezorgdheid over bacteriën af en toonde hij de onschuld en wijsheid die vaak eigen is aan kinderen.

Zijn reactie bracht helderheid en verdreef de twijfels over de relatie tussen vader en zoon.

Er waren ook positieve reacties op het tonen van genegenheid. Diverse reacties ondersteunden Leeds en prezen zijn openlijke steun aan zijn zoon.

Ook deelden meerdere vaders hun eigen ervaringen met het geven van zoenen aan hun kinderen en beloofden dit te blijven doen.

Deskundigen, zoals klinisch psycholoog Heather Irvine-Rundle, benadrukten de waarde van ouder-kindrelaties en het niet-seksuele karakter van genegenheid tussen ouders en kinderen.

In een interview uit 2015 benadrukte Irvine-Rundle dat culturele verschillen en persoonlijke comfortniveaus een cruciale rol spelen in de manier waarop ouders genegenheid tonen.


In sommige culturen, bijvoorbeeld delen van het Verenigd Koninkrijk waar de familie Leeds vandaan komt, is het gebruikelijk om elkaar op de lippen te zoenen zonder enige seksuele connotatie.


Het is van groot belang om open communicatie met kinderen te voeren over aanrakingen en het tonen van genegenheid in het openbaar.


Specialisten onderstrepen ook de waarde van het voeren van eerlijke gesprekken en het aanleren aan kinderen van diverse manieren om genegenheid te tonen.


Er is een bredere discussie ontstaan naar aanleiding van deze video over opvoedingsmethoden en de maatschappelijke acceptatie van uitingen van liefde tussen ouders en kinderen.


Tom Leeds en zijn zoon Roman vertellen een verhaal dat ons uitnodigt om onze eigen opvattingen over ouderlijke genegenheid te overdenken en begrip te tonen voor de diverse manieren waarop liefde kan worden geuit.


1. Hij vindt het verontrustend dat mensen er moeite mee hebben…
2. Naar eigen zeggen is zijn zoon zijn beste vriend…
3. Velen vonden het kussen op de mond ongepast…
4. De video heeft voor veel ophef gezorgd:
5. Deze onschuldige video maakte heel wat los online….

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven