Vrouw (30) en partner (60) krijgen een baby: ‘Mensen zeggen dat het een egoïstische keuze is’

ltjpg

Een vrouw van 30 verwacht een kind met haar 60-jarige partner en deelt haar ervaring met de negatieve reacties die ze ontvangt op sociale media.

Larry en Mindy Mikla, afkomstig uit Florida, zijn sinds 2015 samen. Ze hebben elkaar leren kennen nadat Mindy betrokken was bij een auto-ongeluk en Larry, destijds politieagent, haar te hulp schoot.

Ze werden verliefd en zijn een jaar later getrouwd, ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil van dertig jaar.

Het koppel verwacht nu hun eerste kind samen. Echter, toen ze het blije nieuws in december op sociale media deelden, werden ze overspoeld met boze reacties van gebruikers.

Reacties omvatten uitspraken als: ”Die jongen zal geen vader meer hebben over vijf tot tien jaar’ en ‘Het is droevig dat de baby zijn vader niet lang zal kennen.’

In een interview hebben Larry en Mindy gesproken over de nare reacties die ze ontvingen vanwege het grote leeftijdsverschil tussen hen. Ze deelden dat mensen opmerkingen maakten over hun uiterlijk en hun relatie als ongepast bestempelden.

Mindy, met meer dan 265.000 abonnees op YouTube, deelde dat ze een heel jaar lang video’s uploadde voordat ze Larry voorstelde aan haar volgers. De reacties die volgden waren onverwacht negatief.

“Terwijl ik aan het filmen was, vroegen mensen met wie ik aan het praten was achter de camera,” onthulde ze tijdens een interview met Truly.

“Ik was al een jaar op YouTube voordat ik Larry introduceerde, maar toen mensen bleven vragen, heb ik hem geïntroduceerd.”

”Er waren veel positieve reacties, maar we werden ook met veel haat en kritiek geconfronteerd vanwege het leeftijdsverschil. Dit was nogal verrassend.”

”Ik was er niet op voorbereid, het overviel me. Ik heb inmiddels wel geleerd om er beter mee om te gaan en het gaat goed met me, maar het was een hele reis.”

De negativiteit nam toe sinds ze bekendmaakten dat ze ouders zouden worden.

”Sinds de aankondiging dat we een kind verwachten, is de hoeveelheid haat toegenomen. Mensen veroordelen ons en noemen onze beslissing egoïstisch.”

”Naar ons toe stappen om haatdragende opmerkingen te maken is nog nooit gebeurd, ondanks dat deze geuit worden,”

”Toetsenbordstrijders zijn het. Directe confrontatie vermijden maar digitaal geen terughoudendheid,”

Ondanks de positieve interacties op sociale media die Mindy heeft ervaren, beschrijft ze het als een ‘ruwe en veroordelende omgeving’.

”Door sociale media kun je connecties maken en een gevoel van saamhorigheid ervaren. Dat is het prachtige eraan,” verduidelijkt ze.


”Hoewel het online landschap soms bruut en veroordelend kan zijn, is het belangrijk om aardig te blijven, vooral tegenover degenen die negatieve energie verspreiden.”


Ondanks de negatieve reacties blijft het stel zich focussen op de positieve feedback die ze ontvangen.


”Het is heel nederig om zoveel positieve reacties te ontvangen van mensen die ons steunen en het beste met ons voor hebben.”


”Wanneer mensen reageren met oprechte complimenten zoals “Jullie video’s hebben mijn dag echt opgefleurd”, of “Ik zat in een moeilijke periode en jullie hebben me erdoorheen geholpen”, of “Jullie hebben bijgedragen aan het verminderen van mijn stress tijdens de examens”, dan weten we waarom we doen wat we doen.”

Volgens Mindy, is het delen van hun leven online niet gericht op het verkrijgen van reacties, maar op het delen van hun passie met anderen en het hopen dat anderen zich erin kunnen herkennen. Het is iets waar ze van genieten.

Ze zijn inmiddels gelukkige ouders van hun zoontje en blijven samen erg gelukkig, ondanks het leeftijdsverschil dat er is.

1. De vrouw slaat terug naar alle internettrollen! 2. De vrouw bijt fel van zich af na alle haat! 3. Het stel krijgt de meest vreselijke reacties: 4. Deze jonge vrouw haalt uit naar alle internettrollen! 5. Online krijgt het koppel de meest nare reacties!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven