Er komt een hete dag aan in Nederland: Het wordt meer dan 30 graden!

strandd 1jpg

Na een periode van bewolkt weer lijkt de zomer eindelijk door te breken. Komende zaterdag kunnen we ons voorbereiden op een snikhete dag met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 32 graden.

Morgen blijft het droog en zonnig met temperaturen die verder zullen stijgen. Landinwaarts wordt het tussen de 24 en 26 graden, en in het zuidoosten kan het zelfs iets warmer zijn.

Er zal weinig tot geen wind zijn. In de kustprovincies zal het iets koeler zijn. Vrijdag wordt een dag met volop zon en zomerse tot tropische temperaturen.

Op veel plaatsen zal het tussen de 27 en 29 graden worden, terwijl het in het zuidoosten 30 graden kan bereiken. Ook de stranden zullen genieten van de hitte.

De meest aangename dag van de week zal ongetwijfeld zaterdag zijn. De zon zal uitbundig schijnen en de temperatuur zal snel stijgen.

In het zuidoosten zou het al tegen de 30 graden kunnen zijn in de vroege middag, gevolgd door wijdverspreide temperaturen tussen de 30 en 31 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het kwik zelfs oplopen tot 32 graden.

Tijdens zaterdag lijkt de ochtend geschikt voor het strand, maar de temperatuur kan in de middag afnemen. In de avond is er kans op onweersbuien.

1. De zon zal vandaag volop schijnen en de temperatuur zal snel stijgen!
2. Het lijkt erop dat de zomer eindelijk begonnen is!
3. Vandaag wordt een zeer warme dag verwacht:
4. Persoonlijk heb ik liever iets koelere temperaturen…
5. Bereid je voor op een snikhete dag!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven