AVROTROS prijst Ellen ten Damme: ‘Zij verdient onze steun’

WhatsApp Image 2024 07 12 at 195136jpg

De omroep AVROTROS uit waardering voor de moed van Ellen ten Damme, die een rol speelde in de veelbesproken strafzaak tegen Ali B.

Na de veroordeling van rapper Ali B door de rechtbank in Haarlem, waarbij Ali B werd veroordeeld tot twee jaar celstraf voor onder andere een poging tot verkrachting van Ten Damme tijdens de opnames van het tv-programma “Ali B en de Muziekkaravaan” in Marokko, reageerde de omroep op deze ontwikkelingen.

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

“De moed van Ellen ten Damme en andere vrouwen die naar voren zijn gekomen, wordt door ons gewaardeerd. Ze verdienen de steun van ons allemaal,” aldus een woordvoerder van de omroep.

“Het is verschrikkelijk dat dit heeft plaatsgevonden. We hopen dat door alle preventieve maatregelen die inmiddels zijn genomen, dit nooit meer zal gebeuren.”

Zangeres Ellen ten Damme, die een rol speelde in de strafzaak tegen Ali B, vraagt om uw steun en begrip.

Volgens Ten Damme heeft ze bij de politie gemeld dat ze in april 2014 tijdens de opnames van het genoemde AVROTROS-programma in een hotel in Meknes, Marokko, door Ali B is aangevallen en rondom die tijd verkracht.

Hoewel zij geen formele aangifte heeft gedaan, verstrekte zij wel haar verhaal aan de politie. Het Openbaar Ministerie vond dit voldoende bewijs voor verdere actie.

De rechtbank oordeelde dat er voldoende ondersteunend bewijs was voor een poging tot verkrachting van Ten Damme.

1. De AVROTROS heeft een verklaring uitgegeven waarin zij aangeeft:
2. Het is belangrijk om alle dames, inclusief Ellen, te steunen.
3. De situatie wordt door de AVROTROS als afschuwelijk bestempeld…
4. De omroep heeft gereageerd op de veroordeling van de rapper.
5. Ellen kan rekenen op de steun van velen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven