Supermarktketens passen hun winkelaanbod aan: Minder Vlees!

WhatsApp Image 2024 07 02 at 145034 2jpg

Er wordt aangekondigd door diverse Nederlandse supermarktketens dat zij hun winkelaanbod grondig gaan wijzigen om meer plantaardige producten aan te bieden. Onder hen bevinden zich onder andere Picnic en Spar.

Deze ommezwaai maakt deel uit van een bredere beweging waarbij vanaf volgend jaar minstens de helft van alle eiwitten in hun winkels plantaardig zal zijn. Tegen 2030 is het streven om dit percentage te verhogen naar minstens 60 procent.

Deze beslissing is het resultaat van een campagne van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier, die ruim een jaar geleden van start is gegaan.

Met als doel supermarkten aan te sporen om meer plantaardige eiwitbronnen aan te bieden als onderdeel van een bredere overgang naar duurzamere voedselkeuzes, is Wakker Dier actief bezig.

Belangrijke supermarktketens zoals Albert Heijn en Jumbo sluiten zich ook aan bij deze beweging, die gezamenlijk meer dan 90 procent van de Nederlandse markt bestrijken.


Bij dit initiatief is tot dusver alleen Vomar de grote supermarktketen die nog geen betrokkenheid toont; een mogelijke verandering is echter niet uitgesloten.


Er wordt aangegeven door Wakker Dier dat ze momenteel bezig zijn met het evalueren van hun huidige positie en de verkoopcijfers van plantaardige producten voordat er definitieve besluiten genomen worden over eventuele deelname aan de campagne.


De verschuiving binnen de supermarktsector is een reflectie van de stijgende vraag van klanten naar gezondere en duurzamere voedingsmogelijkheden.


1. De focus zal meer op plantaardige producten komen te liggen door deze twee ketens.
2. Het is een gevolg van een campagne van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.
3. Ook deze twee grote ketens zetten in op minder vlees in de schappen!
4. Diverse ketens passen hun assortiment op ingrijpende wijze aan!
5. Er komt minder vlees in de schappen en meer plantaardige producten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven