Geboortenaam kiezen: Deze namen mogen niet in Nederland!

bb 1jpg

Het maken van een keuze voor de naam van jouw kind is een belangrijke stap die meestal wordt gekenmerkt door creativiteit en persoonlijke betekenis. In Nederland zijn er echter strenge regels omtrent welke babynamen wel en niet zijn toegestaan.

Volgens de Voornamenwet hebben ambtenaren van de burgerlijke stand de bevoegdheid om namen af te keuren die ongepast zijn, scheldwoorden bevatten of achternamen zijn, tenzij ze gebruikelijk zijn als voornaam.

Deze regelgeving dient ter bescherming van kinderen tegen mogelijk ongemak in de toekomst, zoals pesten en sociale hindernissen.

Sommige namen zoals Bloem en Achmed worden over het algemeen geaccepteerd, terwijl typische achternamen zoals ‘Visser’ of ‘Gerritzen’ vaak worden geweigerd.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Dit beleid is ingesteld om te voorkomen dat kinderen problemen ondervinden vanwege hun naam. Voorbeelden van niet toegestane namen zijn onder andere Maastricht, Miracle of Love, en Frans Rolls Royce, vanwege hun overmatige originaliteit.

Er zijn diverse redenen waarom bepaalde namen niet zijn toegestaan:

  • Kinderbescherming:
    • Pesten en sociale problemen voorkomen is cruciaal.
    • Voor culturele en sociale integratie is de voorkeur voor namen die in de Nederlandse samenleving passen.
    • Complicaties voorkomen is essentieel om toekomstige verwarring of administratieve problemen te vermijden.
    Vrouw bedenkt meest bizarre trend voor baby's: ‘Stuur mij een berichtje voor meer informatie’

    Het kiezen van een naam voor je kind vergt niet alleen creativiteit, maar ook afweging van de maatschappelijke acceptatie.

    Soms kan een simpelere naam de beste keuze zijn om toekomstige complicaties te vermijden en het welzijn van het kind te waarborgen.

    Daarom is het van belang om de Nederlandse regels te volgen bij het kiezen van een naam en te overwegen of de naam een positieve bijdrage zal leveren aan het leven van je kind, zonder problemen of verwarring te veroorzaken.

1. De redenen voor het verbod op bepaalde namen zijn divers:
2. Belangrijk om te weten bij het zoeken naar een naam:
3. Er zijn strikte regels die bepalen welke naam wel is toegestaan:
4. Deze regels zijn bedoeld om kinderen te beschermen!
5. Deze namen zijn dus niet toegestaan in ons landje:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven