Dit pretpark laat geen bezoekers toe met sportkleding van hun sportclub: EK-shirts zijn wel goed!

parkeer 1jpg

Deze zomer heet Pretpark Walibi Holland bezoekers van harte welkom, zelfs als ze EK-shirts dragen.

Mensen die sportkleding van rivaliserende sportclubs dragen, kunnen normaal gesproken bij de ingang van het pretpark geweigerd worden.

Maar vanwege het Europees kampioenschap voetbal maakt Walibi een uitzondering voor Oranje-shirts.

De normale regel die personen in sportclubkleding verbiedt, zal niet gelden voor fans die het Nederlands elftal of andere Europese teams willen ondersteunen. Volgens een woordvoerder van het park, zoals gemeld door Looopings.

De regel tegen sportkleding is ingevoerd om conflictsituaties met agressieve voetbalfans te voorkomen en is nu permanent opgenomen in de huisregels.

Medewerkers zullen voornamelijk optreden bij voetbalshirts van clubs die bekend staan om ongeregeldheden.

Indien bezoekers van het park andere sporten beoefenen, zoals hockey, volleybal of jeu-de-boules, zullen zij normaal gesproken geen hinder ondervinden wanneer zij het park betreden in clubkleding.

Zelfs kleding van Formule 1-teams zal geen enkel probleem vormen. De reden achter deze strikte voorschriften is om potentiele discussies te vermijden.

Bezoekers van Walibi kunnen tijdens het Europees kampioenschap de wedstrijden die tijdens openingstijden plaatsvinden volgen in het American Café, de sportsbar in parkdeel Main Street.

Het Europees kampioenschap duurt nog tot en met zondag 14 juli, met Nederland in actie op vrijdag 21 en dinsdag 25 juni.

1. Personen met een Oranje tshirt zijn gewoon welkom in het park.
2. Kleding van voetbalclubs is niet welkom in het park
3. Bezoekers in EK shirts zijn wel van harte welkom in het park!
4. Het park hanteert een streng beleid op sportkleding!
5. Hier moet je rekening mee houden tijdens een bezoekje:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven