Manuela Kemp over moeilijke tijd: ‘Toen besloot ik het rustiger aan te doen’

mk 1jpg

Twee jaar geleden verdween Manuëla Kemp plotseling uit de schijnwerpers nadat ze tijdens het radioprogramma De MAX onverwacht onsamenhangend begon te praten, wat leidde tot speculaties over haar gezondheidstoestand.

Na een lange periode van stilte heeft Manuëla eindelijk openheid van zaken gegeven in een interview met de VARA-gids.

Manuëla onthult wat de werkelijke oorzaak was van haar afwezigheid en hoe het nu met haar gaat. Ze legt uit dat het afgelopen jaar een zware tijd voor haar is geweest vanwege gezondheidsproblemen.

“Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” deelt ze.

Naast epilepsie had ze ook last van andere gezondheidsproblemen. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug,”

Manuëla geeft toe dat haar gezondheidsproblemen niet uit het niets kwamen. Ze beseft dat ze zichzelf tijdens haar lange periode van afwezigheid overbelastte.

Haar carrière is vaak voorbij gerend.

“Tijdens 40 jaar werken rent men zichzelf voorbij. Dan is men zo druk dat men niet in de gaten heeft dat het niet zo lekker gaat,” vertelt ze.

De fysieke klachten en drukte leidden uiteindelijk tot een wake-up call. “Vorig jaar ben ik helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken,” deelt ze mee.

“Toen besloot ik zaken anders aan te pakken en het rustiger aan te doen.” Na dit besluit heeft Manuëla haar leven opnieuw ingericht.

Zij heeft haar liefde voor zwemmen herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid heeft verbeterd maar ook mentaal een positieve uitwerking heeft gehad.

Ze deelt: “Ik zwem veel. Als je steeds fysieke klachten hebt, werkt dat ook mentaal door. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet vrolijker van.”

Haar optimisme straalt door als ze zegt: “Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in.” Manuëla heeft haar oude passies opnieuw ontdekt.

Zij richt haar focus nu op het ontwerpen en creëren van verschillende objecten, van sieraden tot lampen. Deze creatieve uitingen geven haar hernieuwde energie en voldoening.

Met enthousiasme deelt ze: “Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen.”

Ondanks een lange en succesvolle carrière in de media, koestert Manuëla geen spijt over haar keuze om een stap terug te doen.

Terugblikkend zegt ze: “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.”


Door afstand te nemen van de radio en televisie heeft ze de rust gevonden die nodig was om te herstellen en zich te concentreren op nieuwe projecten.


1. De redenen waarom ze helemaal uit de schijnwerpers is gestapt
2. Wat ongelooflijk heftig allemaal.
3. Ze geeft eindelijk openheid van zaken.
4. Dit is toch wel behoorlijk..
5. De redenen waarom ze niet anders kon dan uit de schijnwerpers te stappen

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven