Moeder boos op grootouders die niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Op TikTok circuleert op dit moment een opvallende video van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die behoorlijk wat discussie teweegbrengt.

In haar video spreekt Rachel zich sterk uit over grootouders die graag opscheppen over hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, richt haar kritiek op grootouders die zichzelf graag horen praten over hun kleinkinderen, maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

Ze zegt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit initiatief tonen om hen te bezoeken.


“Er zijn grootouders die klagen dat ze hun kleinkinderen missen, maar niet zelf op bezoek komen. Anderen presenteren zich als de beste oma of opa, maar maken dat niet waar in de praktijk.”


Rachel online pleit ervoor dat grootouders een actieve rol spelen in het leven van hun kleinkinderen.


“Wil je grootouder zijn, gedraag je daar dan naar. Je bent meer dan een oppas of vriend, je bent een grootouder die een cruciale rol vervult in het leven van je kleinkinderen.”


Rachel lijkt haar gezin goed georganiseerd te hebben. Ze is vol lof over haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Wanneer mijn schoonouders langskomen, zorgen ze voor de kinderen en zijn al weg tegen de tijd dat we terug zijn.”

Rachel wijst op het belang van grootouderlijke steun: “Ze begrijpen dat mijn man, ondanks zijn 33 jaar, hulp nodig heeft en vinden het cruciaal om er voor hem te zijn.”

De reacties op de video zijn talrijk. Sommige mensen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Een opmerking luidt: “Ondanks dat mijn moeder in dezelfde straat woont, blijft ze erop aandringen dat ik mijn kinderen naar haar toe breng.”

Iemand anders schrijft: “Mijn ouders wonen slechts 30 minuten rijden bij me vandaan, maar vinden het te veel moeite om naar mijn huis te komen en hun kleinkind te zien.”


Er zijn verschillende meningen over Rachel’s perspectief. Een reactie benadrukt dat de opvoeding van kinderen de taak van ouders is, niet van grootouders: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven