Ongelooflijk: Zomerse drankjes op het terras kosten nu heel veel!

terras 1jpg

“De kosten van het leven blijven stijgen.” Een bekende uitspraak die de laatste twee jaar regelmatig te horen is vanwege de verdubbeling van prijzen van bepaalde producten in supermarkten.

Maar wat zijn de kosten van een drankje op een terras deze zomer? De prijzen daarvan stijgen gestaag. Een drankje in de supermarkt is beduidend goedkoper dan op een terras.

Toch ziet het totaalplaatje er anders uit wanneer je op een terras zit, waar je kunt genieten van de sfeer en mensen kunt observeren. Deze zomer betaal je gemiddeld €3,65 voor een simpel drankje op een terras.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard portie in Nederland. In stadscentra kan deze oplopen tot ongeveer 4 euro per portie. Koffie kost gemiddeld €3,30 en huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar de prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie.

Als je besluit om een mixdrankje te bestellen op een terras in het centrum, ben je gemiddeld €9,60 kwijt, wat een behoorlijk bedrag is.

1. Even gezellig met het gezin op het terras zitten kost je een fortuin!
2. Dit zijn de gemiddelde prijzen voor een drankje:
3. Voor heel veel mensen zal dit niet meer te doen zijn!
4. Niet normaal meer zulke prijzen voor een koffie of biertje!
5. Dat wordt schrikken tijdens het afrekenen op het terras!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven