Manuela Kemp vertelt over moeilijke tijd: ‘Daarom doe ik nu rustiger aan’

mk 1jpg

Plotseling verdween Manuëla Kemp twee jaar geleden uit de spotlights toen ze tijdens het radioprogramma De MAX onverwacht onsamenhangend begon te praten, wat leidde tot speculaties over haar conditie.

Na een lange periode van stilte geeft Manuëla nu eindelijk openheid van zaken in een interview met de VARA-gids.

Wat veroorzaakte haar afwezigheid en hoe gaat het nu met haar? Manuëla onthult dat het afgelopen jaar zwaar voor haar was vanwege gezondheidsproblemen.

“Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” vertelt ze.

Niet alleen epilepsie, maar ook andere gezondheidsproblemen speelden Manuëla parten. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

Manuëla’s gezondheidsproblemen kwamen niet zomaar uit de lucht.

Met 40 jaar werkervaring geeft ze toe dat ze zich vaak voorbij heeft gerend.

“Dan heb je het zo druk dat je niet in de gaten hebt dat het niet zo lekker met je gaat,” vertelt ze.

Een wake-up call kwam pas nadat de fysieke klachten en drukte ondraaglijk werden. “Ik ben vorig jaar helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken.”

”Ik heb toen besloten om zaken anders aan te pakken en het rustiger aan te doen.” Na deze beslissing heeft Manuëla haar leven opnieuw ingericht.

Haar liefde voor zwemmen heeft ze herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid maar ook mentaal heeft verbeterd.

“Ik zwem veel. Als je steeds fysieke klachten hebt, werkt dat ook mentaal door. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet vrolijker van.”

Manuëla uit zich positief: “Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in.” Ze heeft haar focus verlegd naar haar vroegere interesses.

Zij wijdt zich momenteel aan het creëren en produceren van diverse items, van sieraden tot lampen. Deze vormen van creativiteit geven haar hernieuwde energie en voldoening.

Ze spreekt vol enthousiasme: “Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen.”

Ondanks een lange en succesvolle carrière in de mediawereld, heeft Manuëla geen spijt van haar keuze om een stap terug te doen.

Reflecterend zegt ze: “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team.”

Door afstand te nemen van de radio en televisie, heeft ze de rust gevonden om te herstellen en zich te richten op nieuwe projecten.

1. Terugtrekken uit de schijnwerpers heeft haar rust gebracht.
2. Het is een ingrijpende beslissing geweest.
3. Nu deelt ze eindelijk haar verhaal.
4. Dit is zeer significant.
5. De redenen voor haar onvermijdelijke stap terug.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven