Ernstig ongeluk op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers waren getuige

klmjpg

Een tragisch ongeval heeft zich vanmiddag voorgedaan op Schiphol, waarbij een man om het leven kwam doordat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft laten weten via social media dat het slachtoffer mogelijk een medewerker was, maar dit is nog niet bevestigd.

Het tragische incident vond plaats tijdens de “pushback”, het moment vlak voor vertrek van het vliegtuig.

De persoon werd in de draaiende motor gezogen en heeft dit niet overleefd. Schiphol heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden en heeft aangegeven aandacht te hebben voor de getuige passagiers en collega’s.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Er werd gemeld dat tijdens het geven van de veiligheidsinstructies een persoon ‘in de motor zou zijn gesprongen’ van het desbetreffende vliegtuig door een medewerker.

Op basis van beeldmateriaal is vastgesteld dat het incident plaatsvond op een vliegtuig van KLM waarbij er een luidruchtig geluid te horen was gevolgd door rookontwikkeling.

De passagiers die aan boord waren, hebben het incident kunnen waarnemen. Deze passagiers zijn inmiddels geëvacueerd en opgevangen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar wat er precies is gebeurd. Op dit moment is nog niet bekend om welke vlucht het gaat en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft bevestigd dat ondanks de ernst van het ongeval, dit geen invloed heeft gehad op andere vluchten in termen van vertragingen.

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven