Vijf goede redenen om contant geld te houden!

geld8 1jpg

De trend van minder contante betalingen is merkbaar door toenemend gebruik van contactloos betalen en niet onopgemerkt gebleven.

Echter, er is een opkomst van mensen die opnieuw kiezen voor contante betalingen. In dit artikel worden vijf redenen gegeven om vast te houden aan contant geld.

Ten eerste, de daling in contante betalingen is vooral toe te schrijven aan de voorkeur van mensen voor pinnen vanwege het gemak.

Gebruik van een pinpas is vaak handiger dan naar contant geld te zoeken. Als een winkel zowel contant als pinbetalingen accepteert, heb je echter de vrijheid om te kiezen.

Er is geen verplichting om met een pinpas of mobiele telefoon te betalen. Hier worden vijf redenen gegeven om vast te houden aan contant geld:

Contant geld heeft geen afhankelijkheid van technologie en is altijd beschikbaar, ongeacht storingen bij banken of pinapparaten.


In kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan contant betalen zorgen voor een meer persoonlijke interactie tussen klant en ondernemer, wat de klantervaring positief kan beïnvloeden.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het overzicht en de controle over je uitgaven zijn voordelen van contant betalen. Het fysiek kunnen zien van je uitgaven en wat je nog over hebt, maakt budgetbeheer eenvoudiger en bevordert een bewustere omgang met geld.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand: 'Ik kan opstaan zo laat als ik wil'

Contant betalen biedt een anonieme manier van afrekenen, omdat elke pintransactie wordt geregistreerd en gevolgd. Dit zorgt ervoor dat je aankopen niet gemakkelijk te traceren zijn, wat waardevol kan zijn voor wie privacy belangrijk vindt.


Het zorgt ook voor kostenbesparing voor ondernemers, omdat pintransacties kosten met zich meebrengen. Door contant te betalen, help je kleine bedrijven en marktkraamhouders hun kosten laag te houden.


Voor zowel consumenten als kleine ondernemers blijft contant geld een waardevolle betaalmethode. Door de voordelen van contant betalen te overwegen, kun je bewuste keuzes maken bij betalingen.


1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven