Transgender persoon wil niet meer als meneer aangesproken worden in restaurants.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 080006jpg

Als iemand transgender is, betekent dit dat de genderidentiteit verschilt van de vastgestelde identiteit bij de geboorte.

In de maatschappij leidt dit vaak tot discussies over de correcte aanspreekvorm voor transgender personen.

Bijvoorbeeld, als iemand als jongen is geboren maar later vrouw wordt, verlangt die persoon natuurlijk adequaat toegesproken te worden met ‘mevrouw’ en ‘haar’.

In de vroege fases van zo’n overgang kan het voorkomen dat niet iedereen de persoon als vrouw herkent of hen per abuis als man aanspreekt, vooral als de persoon nog een lage stem heeft.


Een voorbeeld van iemand die graag anders aangesproken wordt is een persoon die bij de geboorte als een ander geslacht is geclassificeerd.


Ervaringen hebben aangetoond dat dit individu onbedoeld verkeerd wordt geïdentificeerd en daar begrijpelijkerwijs over geïrriteerd is.


Ondanks dat degenen die deze fout maken doorgaans hun excuses aanbieden en dit waarschijnlijk onbedoeld doen, veroorzaakt dit herhaaldelijk woede bij de betreffende persoon.


Zij verduidelijkt aan het restaurantpersoneel dat hun acties haar diep raken en dit resulteert vaak in vroegtijdig vertrek uit het restaurant door frustratie.

1. Toch wel pijnlijk om te zien in de video.
2. Deze persoon heeft er helemaal genoeg van.
3. Er wordt duidelijk gemaakt dat de betreffende persoon het woord ‘meneer’ niet langer tolereert.
4. De boodschap die door deze persoon aan het personeel wordt gecommuniceerd, is helder.
5. De beelden tonen pure frustratie.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven