Efteling opnieuw onderzocht vanwege deze pop: ‘Hoe slecht en verschrikkelijk’

popjpg

Een bezoekster heeft problemen gemeld met een van de karikaturen in de Efteling, wat heeft geleid tot hernieuwde aandacht voor het pretpark.


Na eerdere controverse over de karikatuur van Monsieur Cannibale, waarop enkele bezoekers negatief reageerden, staat de Efteling nu opnieuw ter discussie.


Net zoals bij discussies over Zwarte Piet en Sinterklaas, zijn de meningen over deze kwesties verdeeld.


Monsieur Cannibale was een attractie waar bezoekers in kookpotten zaten die ronddraaiden, terwijl ze een grote gekleurde man zagen met een pollepel door zijn neus en schaars gekleed.


In 2020 hebben meer dan 1500 mensen een petitie ondertekend om de attractie te verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een andere attractie.

In het attractiepark is onenigheid ontstaan over een pop die vele jaren geleden werd verkocht. Een Nederlandse vrouw heeft de pop, die volgens critici problematisch is, verworven met behulp van donaties. Ze gebruikt deze voor educatieve doeleinden.

Volgens de vrouw stelt de pop een Chinese man voor. Ze zegt: “Oh mijn god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”

Haar actie krijgt zowel steun als kritiek, met sommigen die geen probleem zien met de pop in kwestie.

De discussies over dit onderwerp laten zien hoe verdeeld en gevoelig meningen over culturele representatie kunnen zijn.

1. Het moet niet gekker worden
2. Het wordt steeds gekker
3. Wat een land leven we in
4. Dit slaat helemaal nergens op
5. Niet normaal dit

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven