Vreemd filmpje van vrouw die kip kookt in NS-trein: Geen regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Waarom genoegen nemen met een eenvoudig broodje kaas als je ook een warme maaltijd kunt bereiden in de treincoupé?

Dit moet de Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla hebben gedacht. Het filmpje van de jonge vrouw die drumsticks bakt in een Nederlandse trein, veroorzaakt ophef op het internet.

De reacties van haar medepassagiers zijn verrast, maar Isabelle verdedigt haar actie. Maar is dat wel terecht?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle haar elektrische pannetje tevoorschijn haalt in het openbaar vervoer.

Zo bereidde ze eerder pittige noedels terwijl ze een video opnam, maar deze keer koos ze voor gekruide drumsticks. Isabelle lijkt vastberaden om haar eigen kookshow op de rails te hebben!

Met 3 miljoen views en hilariteit bij velen, is de video een hit geworden.

Daarentegen heeft de video waarin kip wordt bereid, bijna een miljoen views gekregen en genereert juist veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” zo reageerde een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” zo liet een ander weten. In de reacties vroeg iemand zich af of dit wel was toegestaan volgens de NS-regels. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” luidde het commentaar.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is het simpel. “In onze regels staat niet vermeld dat je geen elektrische pan in de trein mag gebruiken, maar het is niet de bedoeling,” vertelde hij aan Editie NL.

“We gaan terug naar de regels van het spel,” voegde hij eraan toe. “Het is niet de bedoeling om anderen tot last te zijn, onveilige situaties te creëren of voor overlast te zorgen.”


”Wanneer kippenpoten worden bereid, kan dit voor overlast zorgen. Het is niet de bedoeling dat dit in de trein gebeurt. Gelukkig begrijpen veel mensen dit en zijn er maar weinig regels nodig,”


De geur van gebakken kip in de trein kan voor overlast zorgen doordat medepassagiers hier hinder van kunnen ondervinden.


“Het gebruik van elektrische apparaten aan boord kan echter ook risico’s met zich meebrengen,” merkt Van Elferen op.


“Als een medereiziger dergelijk gedrag zou vertonen, is het waarschijnlijk dat een ander reiziger zou ingrijpen en verzoeken om de trein te verlaten,” geeft Van Elferen aan.

Naar verluidt heeft hij eerder al verhalen gehoord over mensen die in het openbaar vervoer gaan koken of frituren. Reizigers die zich hier ongemakkelijk bij voelen, kunnen contact opnemen via het nummer 06 13 18 13 18 om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Dit betekent echter niet dat er onmiddellijk actie zal worden ondernomen. Van Elferen zegt: “Als je je stoort aan geluiden van etende medereizigers, kunnen we niet altijd ingrijpen. Het is toegestaan om in de trein te eten.”

De uiteindelijke beslissing ligt bij de conducteur. “Het is mensenwerk, maar het is ook belangrijk om zelf na te denken,” zegt Van Elferen.

“Het is tenslotte openbaar vervoer en we moeten rekening houden met elkaar. Het braden van kip in de trein is een voorbeeld van gedrag dat over de grens gaat.”

@isabellederoij Op zoek naar ideeën voor mijn volgende kooksessie 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Opmerking van woordvoerder over opmerkelijke bakactiviteit:
2. Ervaringen in de trein, maar dit is toch wel bijzonder!
3. Je moet het echt zien, anders geloof je het niet!
4. Vrouw deelt video van het bakken van kip in de trein!
5. Zij lijkt zich van geen kwaad bewust! Er staat nergens dat het niet mag..

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven