Recentelijk klagen velen dat de smaak van chips niet meer is wat het geweest is. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die van invloed is geweest op de smaak.
Maar wat is de reden achter deze verandering? De Snackspert, een welbekend snack-expert in Nederland, geeft het antwoord in een video op TikTok.
“Eindelijk heb ik ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom hij denkt dat veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig gebruiken in hun chips.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk de hoeveelheid zout in hun producten verminderd.
We onthulden eerder al waarom je maar niet kunt stoppen na een paar chipjes. Misschien heb je zelf gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat is correct.
1. Waarom wordt dit niet gewoon duidelijk op de verpakkingen vermeld?
2. Het viel me ook op dat de smaak anders is, nu begrijp ik waarom!
3. Het is ontzettend spijtig dat hier niet eerlijk over gecommuniceerd wordt.
4. Op deze manier worden we allemaal misleid.
5, Nu begrijp ik waarom chips iets minder smaakvol zijn!