Advocaat Joost Klein ontkent beschuldigingen: ‘Natuurlijk is hij teleurgesteld’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Volgens zijn Zweedse advocaat Jan-Åke Fält ontkent Joost Klein alles en voelt hij zich verdrietig over de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö, zoals gemeld door het ANP.

Zijn advocaat verklaarde: “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd.”

Zijn advocaat voegde eraan toe: “En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij hierdoor niet mocht deelnemen aan het songfestival.”

Tijdens het Eurovisie Songfestival was Joost Klein betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen.

De advocaat verduidelijkte dat Klein enkel haar camera had weggeduwd. Een zitting staat gepland voor juni, maar deze datum kan nog veranderen, volgens Fält.

Een optimistische advocaat spreekt over het mogelijke resultaat van het onderzoek met vertrouwen. “Bij correct politieonderzoek zal hij waarschijnlijk niet worden vervolgd. We overwegen enkele Nederlanders als getuigen op te roepen. Vrijspraak lijkt waarschijnlijk.”

De assistent-professor Zweeds strafrecht Dennis Martinsson bevestigt dat er al een datum gepland is voor een zitting.

“Een vaste datum betekent nog niet dat er een hoofdzitting zal komen, maar als er aanklachten volgen, staat de procesdag al vast.”

Volgens Martinsson kan het van belang zijn in de juridische context als er vooraf was afgesproken om Joost Klein niet op dat moment te filmen.

“Het versterkt Joost Kleins versie. Over het algemeen is een schriftelijke overeenkomst beter, maar ook een mondelinge overeenkomst kan zijn verhaal ondersteunen.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op 27 februari 2025 keert Joost Klein terug naar Zweden voor een optreden dat aanvankelijk gepland stond in een zaal met 800 bezoekers. Vanwege de grote vraag is het verplaatst naar een locatie die ruim 2000 bezoekers kan ontvangen.

Joost Klein voelt zich volledig radeloos volgens zijn advocaat.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven