Deze veelvoorkomende symptomen bij vrouwen kunnen duiden op blaaskanker!😲🙏

Blaaskanker begint meestal in de cellen langs de binnenkant van de blaas en treft voornamelijk oudere mensen. Echter kan blaaskanker voorkomen bij iedere leeftijd.

De meeste gevallen van blaaskanker worden vroeg gediagnosticeerd wanneer de kanker zeer behandelbaar. Echter kan blaaskanker in een vroeg stadium vaak terug komen.

Bloed in urine: De meeste gevallen van blaaskanker worden vroeg gediagnosticeerd wanneer de kanker zeer behandelbaar. Echter kan blaaskanker in een vroeg stadium vaak terug komen.

Frequent urineren: Sommige mensen hebben ook het gevoel dat ze meteen moeten plassen, zelfs als ze geen volle blaas hebben

Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen. Een ander symptoom van blaaskanker is een pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen.

Moeilijk plassen. Als je merkt dat je problemen hebt met het produceren van plas of als je een zwakke urinestraal hebt is het misschien tijd om het door een arts te laten controleren.

Pijn in onderrug

Onderrugpijn aan één zijde. Eenzijdige pijn in de onderrug is misschien geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid maar als je dit symptoom ervaart met andere symptomen je moet je dit melden aan je arts.

Moe of zwak voelen. Hoewel er verschillende fysieke, mentale of emotionele redenen kunnen zijn voor je vermoeidheid of zwakte kan het ook een teken zijn van gevorderde blaaskanker.

Verlies van eetlust / gewichtsverlies: Als je verlies van eetlust wordt gecombineerd met ongewenst gewichtsverlies neem dan contact op met je arts. De arts kan testen op een verscheidenheid aan onderliggende problemen, waaronder blaaskanker.

Gezwollen voeten: Als je merkt dat je voeten zonder duidelijke reden gezwollen zijn kan dit te wijten zijn aan blaaskanker.

Over de auteur

Scroll naar boven