Dit zijn de voornaamste kenmerken van falen van de nieren: Herken de symptomen!😱😲

Nieren zijn ontzettend belangrijk daar ze ons bloed zuiveren en ons lichaam ontgiften. Ze verwijderen afval uit het lichaam, reguleren elektrolyt en bloeddruk, produceren meer rode bloedcellen en houden de botten sterk en gezond.

Wanneer je problemen krijgt met je nieren, zal de rest van je lichaam ook problemen ontwikkelen. Kortom nieren zijn essentieel voor onze gezondheid.

Dit zijn de voornaamste kenmerken van falen van de nieren:

Zwellingen: Je lichaam gaat moeite krijgen met het afdrijven van overtollig vocht op het moment dat de nieren niet goed werken. Dit resulteert in zwellingen van de ledematen, een opgezwollen gezicht en gezwollen gewrichten.

Metaalsmaak in de mond: Je krijgt last van een slechte adem of een verandering in je smaak in de mond. Dit doordat het bloed niet goed gezuiverd wordt.

Vermoeidheid: Goed werkende nieren zorgen ervoor dat er voldoende zuurstof in het bloed zit. Bij een gebrek daaraan zal je sneller vermoeid zijn.

Kortademigheid: Ook dit wordt veroorzaakt aan een tekort aan rode bloedcellen in het lichaam. Tegelijk verhogen ook de gifstoffen in de longen waardoor kortademigheid optreedt.

Concentratiestoornissen en duizeligheid: Wanneer je last hebt van duizelingen kan dit een gevolg zijn van anemie of een falen van de nieren. Er ontstaat een tekort aan zuurstof in de hersenen.

Huiduitslag: Een falen van de nieren leidt eveneens tot een jeukerige huid en uitslag. Het afval dat in het bloed opgestapeld wordt en niet meer goed gezuiverd wordt, zorgt voor een oneffen huid.

Over de auteur

Scroll naar boven