Definitief vaarwel: Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell

Op woensdag vindt het afscheid plaats van de onlangs overleden Cilly Dartell. Familie en vrienden zullen samenkomen voor een herdenkingsdienst in De Duif, een kerkgebouw in Amsterdam.

Definitief afscheid: Familie en vrienden herdenken hun geliefde Cilly Dartell

Daarnaast wordt er ook een livestream van de dienst verzorgd. In de aanloop naar de dienst is er een oproep gedaan aan mensen om foto’s van hun momenten met Dartell te delen op Instagram.

Definitief afscheid: Familie en vrienden herdenken hun geliefde Cilly Dartell

Deze foto’s zullen tijdens de dienst getoond worden. Verschillende bekendheden, waaronder Patty Brard, Viktor Brand, Justine Marcella en Tina Nijkamp, hebben gehoor gegeven aan deze oproep door hun persoonlijke foto’s met Dartell te delen.

Definitief afscheid: Familie en vrienden herdenken hun geliefde Cilly Dartell

Presentatrice Cilly Dartell werd vooral bekend bij het grote publiek door haar deelname aan het programma Hart van Nederland.

Van 1996 tot 2012 presenteerde ze het programma. Ook was ze de presentatrice van het programma.Er is triest nieuws over Cilly Dartell (66). Ze woont in Florida, is getrouwd met piloot Jan Cocheret en samen hebben ze twee zoons.

Onlangs kreeg Cilly te horen dat haar longkanker was uitgezaaid naar haar buikvlies en zich rond haar rechternier bevond. Artsen vertelden haar dat er helaas geen verdere behandelingsopties beschikbaar zijn.

In 2019 kreeg Cilly de diagnose longkanker in stadium vier met uitzaaiingen. Destijds vertelde haar longarts dat sommige patiënten de vijfjaarsgrens bereiken, maar deze prognose was een schok voor haar. Ze had gehoopt nog minstens tien tot vijftien jaar te leven.

Cilly in weekblad Story.

In de afgelopen jaren heeft Cilly meerdere chemokuren en immuuntherapieën ondergaan, altijd gesteund door haar man Jan Cocheret en hun twee kinderen. Ondanks de uitdagingen bleef ze hoopvol.

“Ik was letterlijk doodziek, maar sommige uitzaaiingen krompen of bleven stabiel. Dat gaf me hoop. De hoop dat ik een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt,” vervolgde ze.

Helaas blijkt dat niet het geval te zijn. Cilly moest accepteren dat artsen niet konden voorspellen hoelang ze nog zou hebben. “Het kan een maand zijn, maar misschien ook wel twee maanden.”

Definitief vaarwel: Familie en vrienden nemen afscheid van hun geliefde Cilly Dartell
Scroll naar boven