Niet normaal meer! Dit gaat een toegangskaart voor de Efteling in 2024 kosten!

Het beroemde attractiepark de Efteling, geliefd bij zowel jong als oud, is het grootste attractiepark in de Benelux wat betreft bezoekersaantallen en oppervlakte.

Het park behoort tot de topattracties in Europa en heeft in 2020 zelfs bekende parken zoals Disneyland Parijs en Europa-Park overtroffen in bezoekersaantallen.

Daarmee is de Efteling het meest bezochte attractiepark van Europa geworden. Om haar reputatie te behouden en verder te groeien, investeert de Efteling aanzienlijk in onderhoud, vernieuwing en uitbreiding.

Deze investeringen, in combinatie met stijgende energieprijzen, hogere salarissen en toegenomen materiaalkosten, hebben echter invloed op de prijs van toegangskaarten.

Als gevolg hiervan zijn de toegangsprijzen voor dit iconische park in de loop der jaren aanzienlijk gestegen.

Looopings heeft onlangs aangekondigd dat de prijzen in 2024 verder zullen stijgen. Voor het eerst wordt de toegangsprijs verhoogd tot boven de 50 euro.

De flexibele entreebewijzen zullen met 6 procent stijgen, van 48 euro naar 51 euro. Dit nieuwe tarief geldt voor het hoogseizoen, namelijk de maanden juli en augustus. Ook de goedkopere kaartjes zullen duurder worden.

Opvallend is dat er in de Achterhoek initiatieven worden genomen om te concurreren met het populaire Brabantse park.

Dit duidt op een groeiende trend in de pretparkindustrie, waarbij regionale parken stappen ondernemen om te concurreren met de grote spelers.

Scroll naar boven